Eclere cu vanilie

de Bucataria Stefaniei in Prajituri, 30 Apr 2014 | 2986 vizualizari

 

Nu ai cum sa nu salivezi la asa bunatati mai ales cand intri intr-o cofetarie. Eu de cate ori le vad pe cele mici, numaidecat imi iau cateva.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji aveti nevoie de:
  • 100 ml apa
  • 50-60 g unt
  • 1 varf lingurita sare
  • 2 oua mari (3 mici)
  • 100 g faina
  • Pentru crema aveti nevoie de:
  • 50 g faina
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu vanilie:

Daca doriti totusi sa faceti si o glazura de ciocolata, puneti doar 80 g de zahar in crema. Pentru glazura recomand 100 g ciocolata alba topita in 50 ml smantana pentru frisca sau frisca lichida. Cum se prepara? Dupa ce smantana incepe sa fiarba, se adauga ciocolata si se topeste usor la foc foarte mic sau cel mai mic ochi de aragaz. Se lasa la racit, se ung eclerele si se da la rece. Sunt foarte gustoase si asa deoarece glazura de ciocolata alba este putin moale. Nu imi place acea glazura tare care se crapa.

Pentru crema se pun la fiert laptele impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-o oala mai mica care nu prinde se freaca galbenusurile cu faina in asa fel in cat sa nu ramana cocoloase. Se pune pe foc si se adauga lapte putin cate putin, indicat ar fi cu lingura, pana se incorporeaza foarte bine. La inceput se poate mixa putin compozitia de oua cu lapte daca nu merge sa amestecati cu lingura si raman cocoloase mari. Se amesteca foarte bine pana cand se ingroasa si se obtine o crema fina. Se pune o folie alimentara direct peste crema pentru a nu prinde pojghita si se lasa la racit.

Pentru cojile de eclere se pun la fiert apa, sarea si untul taiat bucati. Cand da in clocot se adauga toata faina odata si se amesteca repede cu o lingura de lemn. Se va incorpora foarte repede. Consistenta trebuie sa fie ca a unei mamaligi si sa se desprinda foarte usor de pe peretii vasului. Cu ajutorul unui mixer, se mixeaza aluatul obtinut pentru aproximativ 2 minute la viteza mica dupa care se incorporeaza ouale pe rand la viteza mare.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei se formeaza bastonase de aluat cu ajutorul unei forme speciale sau o punga de plastic. Tava se baga in cuptorul preincalzit la 220 grade pentru aproximativ 10 minute dupa care se reduce temperatura la 175 grade pana ce eclerele se vor rumenii foarte frumos, aproximativ 10-20 minute. Foarte important!!! Nu se deschide usa cuptorului orice ar fi deoarece se vor lasa. Cand sunt rumenite bine, atunci sunt gata.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit dupa care se taie pe din doua si se orneaza cu crema de vanile, la fel cu ajutorul unei forme speciale sau o punga. Eu am folosit o punga deoarece forma mea speciala s-a spart, chiar daca parea foarte rezistenta. Se dau la rece pentru 2-3 ore timp in care se vor face exact ca cele de la cofetarie cu blatul moale si multa crema

Spor la dulciurit!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Eclere cu vanilie 314929
retete culinare - Eclere cu vanilie 314930
retete culinare - Eclere cu vanilie 314944
retete culinare - Eclere cu vanilie 314947
retete culinare - Eclere cu vanilie 314948
retete culinare - Eclere cu vanilie 314949
retete culinare - Eclere cu vanilie 314950
retete culinare - Eclere cu vanilie 314951
retete culinare - Eclere cu vanilie 314952
retete culinare - Eclere cu vanilie 314953

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

30.04.2014, 23:50

_Alina_ 1

01.05.2014, 16:15

Adele 1

27.05.2014, 16:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21