Ecleruri cu vanilie si ciocolata

de Ancutsa in Dulciuri, 25 Iun 2016 | 2125 vizualizari

 

Eclerurile cu vanilie sunt preferatele mele, iar pentru ceilalti membri ai familiei le pregatesc cu ciocolata :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru ecleruri:
  • doua pahare cu apa (aprox 600 ml in total);
  • un pahar cu ulei (aprox 300 ml);
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 varf de cutit de sare;
  • Un castron mare cu faina (aprox 380 g);
  • 5 oua mari – de la care folosim 3 galbenusuri si 5 albusuri.
  • Pentru crema:
  • Cele 2 galbenusuri ramase;
  • 400 ml lapte;
  • 2 linguri (cu varf) faina;
  • 3 linguri zahar;
  • 50 g unt;
  • 1 capacel esenta vanilie;
  • Putina coaja rasa de lamaie;
  • Optional: 1 lingurita (cu varf) de cacao + 2 patratele ciocolata, pentru crema de cacao.
  • Pentru glazura:
  • 50 g ciocolata cu lapte;
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecleruri cu vanilie si ciocolata:

Eclerurile:

Se pun la fiert apa cu uleiul si un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc si adaugam faina, praful de copt impreuna cu un varf de cutit de sare. Amestecam energic si apoi lasam la racit compozitia 30 de minute.

Dupa ce s-a racit, putem adauga toate albusurile + numai 3 galbenusuri, amestecand continuu. Punem cu lingurita sau cu spritul ecleruri intr-o tava, pe foaie de copt, si le umezim cu apa, pentru a nu se arde moturile eclerurilor.

Dam la cuptor cam 15 de minute, la foc mic. Dupa aceea, scoatem tava din cuptor, intepam eclerurile cu grija, sa iasa aerul din ele si sa nu ramana crude inauntru.

Le mai dam la cuptor inca 10 minute la foc mediu.

Crema:

Se amesteca cele 2 galbenusuri ramase impreuna cu zaharul, laptele si faina si se pune pe foc mic amestecul. Avem grija sa amestecam bine, sa nu se formeze cocoloase (fierbe destul de repede). Cand incepe sa se ingroase compozitia, amestecam continuu cam un minut, apoi dam de pe foc, adaugam untul si esenta de vanilie si putem separa crema in doua castronele (sau mai multe, in functie de cate creme doriti sa obtineti). Intr-o crema punem coaja rasa de lamaie, iar in alta crema adaugam 1 lingurita de cacao si cateva patratele de ciocolata. Apoi lasam cremele la racit.

Dupa ce se racesc si eclerurile, se face un orificiu mic intr-o parte, se curata, daca mai e cazul, de miezul dinauntru si le putem umple cu crema.

Glazura:

Se topeste ciocolata la chocolate fondue, sau pe baie de abur. Eu prefer prin prima metoda, folosind o lumanare mica pe care o asez sub vasul de portelan. Am observat ca ciocolata se topeste incet si ramane cremoasa si lucioasa. In plus, ramane lichida mult timp, ea nu se intareste ca atunci cand o topesc pe baie de abur.

Nu ne mai ramane decat sa turnam glazura peste ecleruri si sa-i rasfatam pe cei dragi!

 

Timp: aprox 2h 30min

Portii: 3 tavi, cam 40 bucati :)

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/04/ecleruri-cu-vanilie-si-ciocolata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecleruri cu vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rahela Velicu 1

28.06.2016, 20:51

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:29

Ancutsa 1

04.07.2016, 11:39

Va multumesc mult pentru aprecieri! Mereu ma bucura vizita voastra! Va pup!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu banane si gem de afine