Empanadas cu cartofi, sunca si porumb

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 19 Sep 2015 | 2639 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 2 cani lapte
  • 5 cani faina
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 3 linguri untura
  • Sare

Pentru umplutura:

  • 4 cartofi medii
  • 100 gr sunca taraneasca
  • 100 gr porumb din conserva
  • 2 lingurite mustar
  • 2 linguri smantana
  • Sare
Portii: 22
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanadas cu cartofi, sunca si porumb:

Prima data vom pregati aluatul. Dizolvam drojdia in laptele caldut

 Adaugam faina, sare si untura. Amestecam totul bine si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Punem aluatul intr-un vas si il acoperim cu un prosop de bucatarie. Lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Cat timp dospeste aluatul, pregatim umplutura. Curatam cartofii si ii taiem cubulete. Sunca o taiem cubulete. Prajim cartofii in ulei, iar cand sunt gata ii scoatem si in acelasi ulei prajim sunca, pana se rumeneste. O scoatem apoi peste cartofi. Adaugam in vasul cu cartofi si sunca, porumbul scurs, sare dupa gust, mustarul si smantana. Amestecam totul bine. Dupa ce a dospit aluatul il intindem intr-un dreptunghi de 0,5 cm grosime. Cu un pahar decupam discuri. (44) Pe jumatate din discuri asezam umplutura si acoperim cu cealalta jumatate de discuri. Presam bine marginea sa se lipeasca bine cele doua discuri de aluat. Punem empanadas in tava tapetata cu hartie de copt si lasam sa mai dospeasca 15 minute. Dam apoi tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C pana se rumenesc frumos. Sunt fragede si se topesc in gura chiar si a doua zi. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu cartofi, sunca si porumb" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Empanadas cu branza si marar