Escalop de porc cu ceapa si ghimbir

de mihaelar63 in Porc, 1 Noi 2013 | 2028 vizualizari

 

Daca tot e la moda "din bucataria popoarelor", m-am gandit sa prepar ceva frantuzesc. Am grija pana cand prepar escalopul, sotul meu sa lipseasca. Daca este prezent imi "subtilizeaza" jumatate din carnea prajita in prima faza a gatitului :D. Am dorit sa prepar altceva decat clasicul escalop cu ciuperci. La fiecare preparat imi stabilesc un condiment pe rol de "primadona" in simfonia gusturilor. De data aceasta am ales ghimbirul.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pulpa de porc
  • 2 cepe
  • 1 lingura ghimbir tocat
  • 1 lingura pasta tomate
  • 1 lingura pasta ardei
  • 1/2 lingurita "Eros Pista" (pasta ardei iute)
  • 100 ml masline
  • 50 ml vin alb
  • faina alba
  • sare
  • piper
  • codite de ceapa verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ceapa si ghimbir:

Feliati subtire pulpa de porc, daca nu e suficient de subtire se bate cu batatorul de snitele. Sarati, piparati, dati prin faina alba feliile de carne si le prajiti in ulei incins pana capata o usoara crusta crocanta. 

Curatati si taiati ceapa pestisori si ghimbirul cubulete marunte.

Scoateti carnea de la prajit pe o farfurie alaturata si in uleiul incins prajiti ceapa si ghimbirul .

Adaugati pasta de rosii, pasta de ardei dulce si iute, amestecati, turnati vinul si doua cani cu apa. Adaugati inapoi carnea pentru fierbere.

Prin fierbere scade apa si se formeaza un sos de o culoare deosebita. Dupa 20 minute verificati daca carnea este fiarta. Verificati periodic ca sosul sa nu scada prea tare (daca e nevoie completati cu putina apa)

Serviti escalopul presarat cu verdeata si cu garnitura preferata. Eu l-am servit cu pireu de cartofi cu patrunjel si usturoi + salata de castraveti si ceapa rosie .

     

 

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi ca si garnitura : orez , cartofi , paste , brocoli fiert , cus-cus sau chiar mamaliga .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Escalop de porc cu ceapa si ghimbir 273992
retete culinare - Escalop de porc cu ceapa si ghimbir 273993
retete culinare - Escalop de porc cu ceapa si ghimbir 273994
retete culinare - Escalop de porc cu ceapa si ghimbir 273995
retete culinare - Escalop de porc cu ceapa si ghimbir 273996
retete culinare - Escalop de porc cu ceapa si ghimbir 273997
retete culinare - Escalop de porc cu ceapa si ghimbir 273998
retete culinare - Escalop de porc cu ceapa si ghimbir 273999

COMENTARII (16)

MIUTA 1

01.11.2013, 21:20

Rocsi 1

01.11.2013, 22:09

O mare bunatate ne-ai adus Mihaela

Lia_ 1

02.11.2013, 06:13

nu ma omor dupa ghimbir dar suna bine aici la tine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D