Escalop de porc cu ciuperci

de gaby_duceag in Porc, 8 Sep 2010 | 6550 vizualizari

 

Iubesc vasele de tuci. Am mai zis-o? nu-i bai! Sa va intre bine-n cap:))).Asa ca noul vas de tuci l-am testat cu acest escalop.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne porc (muschi)
  • un pahar vin alb
  • 2 linguri pasta tomate
  • 200 gr suc rosii
  • cateva ciuperci
  • o lingura unt
  • sare
  • piper
  •  faina
  • ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ciuperci:

Incepem cu carnita.

Ar fi trebuit s-o tai felii, dar pentru ca voiam sa se faca repede, am preferat s-o tai cubulete. Am condimentat-o usor cu sare si piper si am dat-o prin faina.

Am incins uleiul, am adaugat carnitza si-am rumenit-o frumos pe toate partile. (Intre timp am curatat spuma formata, bine, bine)

Am stins totul cu 200 gr vin (iar i-am stricat vinu' Cezarului, dar am gustat si io..o..gura..doua..trei :))))- ah, ca buna-i Grasa de Cotnari :d )

Am lasat totul la foc mic.

Intre timp am topit untul, (in alt vas de tuci:)) ) si am calit ciupercile pe care le taiasem felioare (eu am avut cativa hribi..mmmm )

Apoi  ciupercile, pasta de tomate, sucul de rosii, le-am adaugat toate peste carnita. Am acoperit vasul cu un capac si am lasat la fiert pana a fost preparata complet carnita.

La final am pus patrunjel verde, am potrivit gustul de sare si piper, am facut un piure de cartofi, o salata de rosii si-am strigat : LA MASAAAA!!!!

Imi pare rau ca n-ati auzit si voi, nu stiti ce ati pierdut:d.

 Mmmm , ce bun a iesit!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Escalop de porc cu ciuperci 49889
retete culinare - Escalop de porc cu ciuperci 49890
retete culinare - Escalop de porc cu ciuperci 49891

COMENTARII (67)

DIANA B 1

04.10.2010, 13:30

La favorite , GABITULEEEEEEEE !

DIANA B 1

04.10.2010, 13:32

@ela ... ptr asa ceva ai cumparat tuciul ? glumesc , desigur ... imi place tot ce postezi

Bya Ralu 1

24.01.2012, 00:23

super bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D