Escalop de porc cu ciuperci

de oanapl in Porc, 6 Ian 2022 | 7073 vizualizari

 

Am pregătit recent acest preparat absolut delicios, după ce Mirela mi-a făcut poftă cu al ei. Mulțumesc de idee Mirela! Pupici!

 

INGREDIENTE

  • 600 g cotlet de porc
  • un borcan ciuperci
  • 3-4 cepe medii
  • 3-4 linguri făină de grâu
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1 lingură boia dulce
  • cimbru
  • 100 ml vin (opțional)
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 cățel de usturoi
  • patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ciuperci:

Se spală carnea apoi se taie în felii și se bat ușor cu ciocanul. Se condimentează cu sare și piper pe ambele părți.
Se pune uleiul la încins. Se trec bucățile de carne prin făină, se scutură ușor și se prăjesc pe ambele părți. Când sunt gata, se scot pe o farfurie și se lasă deoparte.
Ceapa se curăță și se taie mărunt. Se pune la călit în uleiul rămas de la călirea cărnii. Dacă e prea mult ulei se mai scot câteva linguri.
Se pun ciupercile peste ceapă și se călesc 5 minute împreună.

Se adaugă carnea și o lingură de boia dulce și cimbru, apoi se toarnă apă fierbinte cât să treacă peste nivelul carnii, se aduce la punctul de fierbere, se face focul mic și se acoperă cratița. Se lasă la fiert până când carnea este bine făcută. Dacă scade apa și carnea nu e fiartă se mai poate completa cu apă fierbinte.
Spre final se toarnă vinul și se lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul, apoi se pune sosul de roșii. Se lasă să fiarbă câteva minute iar la final se adaugă usturoiul. Se mai lasă 2 minute după care se stinge focul, se pune pătrunjelul tocat și se acoperă cratița până la servire.
Se servește cu piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura frageda de porc la tigaie