Escalop de porc cu ghiveci de legume

de bubulina44 in Porc, 1 Apr 2012 | 2302 vizualizari

 

In functie de anotimp si de zi, organismul meu cere salata (cu orice) sau legume preparate sub orice forma asa ca am facut un escalop de porc mai altfel (vedeti imediat de ce) cu garnitura ghiveci de legume.

 

INGREDIENTE

  • 4 felii cotlet de porc dezosat
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 rosii
  • o ceapa rosie mare
  • 2 morcovi
  • 6-8 ciuperci
  • 1 dovlecel
  • 1 fir ceapa verde
  • o vanata o legatura
  • patrunjel verde
  • o jumatate de cana faina
  • 2-3 catei usturoi
  • o lingura de unt
  • un pahar cu vin alb
  • 1 fir ulei
  • 2-3 linguri capere
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ghiveci de legume:

Legumele se spala cu apa din abundenta si se feliaza: ciupercile, morcovii si ceapa se taie rondele, ardeiul, dovelecelul, vanata si ceapa se taie bucatele. Aveam o gulie si pana la urma am pus-o si pe aceea, taiata cubulete. Rosiile le-am pus sub apa fierbinte pentru a se decoji apoi le-am taiat cubulete.

Legumele se adauga in tigaie pana se calesc apoi se lasa sa fiarba in sucul propriu, la foc mediu.

Intre timp cotletul de porc se taie felii destul de subtiri, cam de jumatate de centimetru, se bate cu ciocanul pentru carne, se condimenteaza cu sare si piper apoi se da prin faina pe ambele parti. Se scutura bine de faina apoi se pun in tigaie, unde in prealabil am pus untul la topit si un catel de usturoi zdrobit. Se lasa 2-3 minute pe fiecare parte, apoi se adauga caperele si vinul si se lasa la foc mediu pana scade si se formeaza un sos cremos iar feliile de cotlet vor fi patrunse. De ce am zis mai sus ca e mai altfel? Pentru ca l-am facut ca cel de pui, cu sos alb, nu cu sos de rosii cum se face pe la noi :)  

 

RETETA IN IMAGINI

Escalop de porc cu ghiveci de legume-0
Escalop de porc cu ghiveci de legume-1
Escalop de porc cu ghiveci de legume-2
Escalop de porc cu ghiveci de legume-3
Escalop de porc cu ghiveci de legume-4

COMENTARII (20)

Sim0na 1

02.04.2012, 20:10

Foarte delicios arata!!

bubulina44 1

02.04.2012, 22:15

Multumesc tuturor, arata delicios si asa si este Merita incercat! Va pup pe toate Simona, Marinicayou10,Elena, Sufletista, Rocsi, Alinutza si Diana

andreea_angelo 1

19.11.2012, 21:18

ce bine arataaaaaa bravo tie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04