Extract de menta

de Ina in Bauturi, 13 Ian 2014 | 14675 vizualizari

 

Intrucat ador aroma de menta, dar in magazine nu prea gasesc esenta de menta , vara trecuta m-am gandit sa-mi preparat singura extractul. Si bine am facut!

 

INGREDIENTE

  • frunze proaspete de mentă ( cat de multe, pentru ca extractul sa fie cat mai concentrat )
  • 275 ml alcool de 96 % concentratie alcoolica
  • recipient de sticla, cu capac
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Extract de menta:

Spalam bine frunzele de menta, dupa ce am indepartat tulpina. LPunem frunzele la zvantat sau le presam cu un prosop curat, apoi le indesam intr-un  recipient de sticla si daugam alcoolul, apasand cu o lingura pentru scoaterea bulelor de aer. Alcoolul trebuie sa acopere in totalitate frunzele de menta. Inchidem sticluta și o lasam  la soare cca. 2 săptămâni, timp in care alcoolul devine verde, iar frunzele albicioase, casante.

Strecuram extractul si-l vom pastra in sticluta inchisa ermetic.

Il putem folosi pentru aromatizarea deserturilor sau a bauturilor ( cateva picaturi in tuica fiarta, fac minuni :X :)) )

 

TIPS-URI

1

1 portie inseamna o sticluta de 250 ml. ( cca 25 ml se pierd prin absorbtia in frunze )

Daca ti-a placut reteta noastra "Extract de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

adnia 1

13.01.2014, 22:00

si eu am facut...dar tot mi se pare cam slabut! prefer uleiul volatil de menta pt. aromatizare, mai ales vara

Corinuta 1

13.01.2014, 22:46

woow!

babi5 1

14.01.2014, 08:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceai de leustean