Falafel

de Ramonica in Mancaruri de post, 6 Mai 2011 | 9979 vizualizari

 

Se serveste cu salata de patrunjel.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr naut
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita cumin
  • 1 lingura coriandru macinat
  • 2 linguri tarate de psyllium (pt a lega compozitia), se poate inlocui cu ou
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel:

Am spalat nautul si l-am tinut peste noapte in apa ca se se inmoaie. A doua zi am aruncat apa, l-am clatit putin si l-am pus in robot impreuna cu ceapa, usturoiul si patrunjelul. Am adaugat si restul ingredientelor, am amestecat cu lingura si am pus compozitia la frigider. Dupa 2-3 ore am pregatit falafelul. Am uns tava cu ulei, am asezat hartie de copt si apoi compozitia, cu ajutorul unei forme de prajituri. Am pornit cuptorul la 200 de grade si am copt chiftelele pe ambele parti.

Am pastrat cateva si le-am prajit in ulei. Au iesit foarte bune, comparabile cu cele pe care le-am mancat la restaurantul libanez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Parjolute vegetariene de post (falafel)