Falafel - Chiftele de naut

de Ina in Mancaruri de post, 22 Noi 2017 | 15298 vizualizari

 

Am primit de ceva vreme o punga de naut si am zis sa incerc aceste chiftele mult laudate. 
Mi-au placut atat de mult calde incat am mancat vreo 13 dupa care mi s-a cam aplecat si nu cred ca le voi repeta prea curand :)))) 

 

INGREDIENTE

  • 250 g naut boabe
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1 lingurita coriandru
  • sare/delikat si piper - dupa gust
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura de bicarbonat
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel - Chiftele de naut:

Se pune nautul intr-o oala mai mare cu apa si o lingurita de bicarbonat si se lasa sa se umfle cateva ore ( sau se lasa peste noapte la umflat). Apa trebuie sa fie destul de multa, avand in vedere ca nautul isi dubleaza volumul. 

Cand nautul este suficient de hidratat, scurgem apa si il spalam, indepartand pe cat se poate cojile boabelor ( se desprind usor, ca la fasole).

Punem nautul, ceapa, usturoiul si verdeata in vasul robotului si maruntim totul. Se adauga turmericul, sarea, piperul, coriandrul si faina. Se amesteca totul bine si formam cu mana umezita in apa chiftele pe care le prajim pe ambele parti, in ulei incins, pana capata o crusta maronie, crocanta.    

Scoatem chiftelele pe un prosop de hartie pentru a elimina surplusul de grasime. 

Le servim calde sau reci, alaturi de felii de castraveti, rosii si/sau ardei gras. 

TIPS-URI

1

Compozitia pregatita pentru falafel se poate pastra si congelata, iar cand vrem sa prajim chiftelele, o decongelam.

2

Pentru a obtine chiftele pufoase, aerate, nu exageram cu cantitatea de faina in compozitie.

3

Nu folosim naut fiert, ci doar uscat si hidratat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel - Chiftele de naut" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu păsat (de post)