Falafel de casa ( chiftele de naut )

de UrsanMihaela in Mancaruri de legume, 29 Ian 2018 | 4085 vizualizari

 

Aveam naut si am cautat pe net retete si falafelul a fost alegerea mea de atunci .
Am repetat reteta si mereu am ramas placut impresionata de aroma acestor chiftelute, numite falafel .

 

INGREDIENTE

  • 300 g naut uscat
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodium
  • 2 legaturi patrunjel
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 2 buc oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel de casa ( chiftele de naut ):

    Se lasa nautul la inmuiat in apa pentru 24 ore inainte de a prepara falafel ( castronul sa fie incapator, deoarece nautul isi mareste volumul prin inmuiere, plus apa sa fie suficienta ) .

   Se paseaza nautul in robotul de bucatarie sau se toaca de doua ori cu masina de tocat carne, impreuna cu condimentele, usturoiul, ceapa si patrunjelul.

   Aceasta compozitie rezultata se combina cele doua oua, cu faina, bicarbonatul si sarea .

   Se omogenizeaza bine compozitia.Se incinge uleiul la foc mare, intr-o tigaie adanca, pentru a praji falafelul in baie de ulei

   Se formeaza bilute cu mainile, fara a comprima prea mult aluatul .

   Se prajesc cate 2 - 3 bilute odata, nu mai mult, caci preparatul necesita o temperatura mare a uleiului pentru a se pastra forma iar daca adaugm mai multe deodata scadem temperatura uleiului .

   Se rumeneste falafelul bine si se scoate intr-un vas tapetat cu hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei .

   Se serveste cu cartofi prajiti sau mujdei de usturoi .

   Eu am preparat o salata din ridichie neagra alaturi de falafel .

TIPS-URI

1

Reteta preparata de mine este cu ou, dar se poate prepara foarte bine fara ou .

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel de casa ( chiftele de naut )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

dantes 1

30.01.2018, 11:49

Bune!

Rocsi 1

31.01.2018, 19:45

Sunt foarte bune aceste chiftelute!

elucubratiiculinare 1

02.02.2018, 09:40

foarte bune

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca de varza la cuptor