Fantezie de ciocolata

de klausenburger_adica Lacrima in Torturi, 5 Oct 2009 | 5774 vizualizari

 

Mama e femeia care ne-a dat viata. Seaca definitie de dictionar. Daca mama n-ar pune si spirit, si dragoste, si zambet, daca n-ar inmulti ea toate cele trasformandu-ne in oameni ce-ar fi mama daca nu o biata fiinta oarecare? Dar e unica, e ea. Si inainte de toate e Femeia! Iar femeia are un mare dar cu care a inzestrat-o Universul: multiplica totul. Daca ii dai unei femei o bucata din tine iti va inapoia un copil, daca ii dai un suras, iti va da o inima, daca ii dai o inima iti va da un camin. Daca insa ii vei da necazuri o sa-ti inapoieze un infern.

Mamei mele ii plac toate cele la superlativ. A fost ziua ei si stiind cat de draga ii e ciocolata si crema fina si fructele si tot ce e frumos i-am creat acest tort. Mi-am dorit sa fie un art nouveau, dar a iesit altceva ca decor, insa stiu ca e creatia mea in fiecare detaliu, asa cum mi-am dorit, asa cum si eu sunt pana la urma si creatia ei, tot in fiecare detaliu. E joc de ciocolata alba si neagra, e fantezie de decor. Tigarete de ciocolata, trandafiri din pasta de zahar pictati si multa, foarte multa inima pusa in tot ce se vede. Care dintre voi n-ar face la fel? :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul 1:
100 gr ciocolata amaruie 50% cacao 100 gr unt 100 ml 5 oua 7 linguri mari pline faina 1 pliculet zahar vanilat 1 pliculet praf de copt 35 ml rom
  • Pentru blatul 2:
150 gr ciocolata amaruie50% cacao 100 gr unt 100 ml lapte 7 oua 9 linguri mari pline cu varf cu faina 1 pliculeti zahar vanilat 1 pliculet praf de copt 50 ml rom
  • Pentru crema
1 ananas proaspat de 500 gr 150 gr nuca de cocos 800 ml frisca 2 oua 300 ml lapte 50 gr amidon alimentar 200 gr ciocolata alba 100 gr unt
  • Pentru sirop:
500 ml vin 7 cuisoarebaton de vanilie
  • Pentru invelisul de ciocolata si pentru tigaretele de ciocolata:
500 gr ciocolata amaruie cu minim 35% cacao 2 forme de tort in diametru de 28 cm respectiv 22 cm
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fantezie de ciocolata:

1. Atat pentru blatul 1 cat si pentru blatul 2 modul de lucru este acelasi. Asadar, puneti pe bain-marie untul, laptele si ciocolata. Cand s-au topit untul si ciocolata, adaugati galbenusurile, amestecati rapid si dati la o parte. Lasati sa se racoreasca si apoi adaugati romul, praful de copt si zaharul vanilat, albusurile batute spuma si la final faina. Trebuie sa va iasa un aluat ca de pandispan. Puneti la copt si nu deschideti cuptorul minim 20 de minute.
2. Puneti pe bain-marie untul si ciocolata alba. Cand s-au topit adaugati laptele in care s-a amestecat amidonul, galbenusurile de ou si adaugati si nuca de cocos. Fierbeti pana obtineti o crema ca o smantana groasa. Luati-o de pe bain-marie si lasati-o sa se raceasca, apoi adaugati-i albusurile batute spuma. Intre timp bateti frisca si incorporati in ea crema fiarta.
3. Taiati blaturile in doua, insiropati cu vinul pe care l-ati fiert usor cu cuisoare si baton de vanilie. Pe partea de jos a tortului puneti felii intregi de ananas proaspat si acoperiti cu crema si apoi cu cealalta parte a blatului. Repetati pana ati construit tortul. Lasati tortul la frigider minim 3 ore.


4. Intre timp preparati tigaretele de ciocolata astfel: luati folie pentru retroproiector si taiati-o in mici dreptunghiuri. Ungeti cu ciocolata topita fiecare dreptunghi si uniti capetele pe lungime. Sau folositi metoda din video:http://www.youtube.com/watch?v=cb69Nia8wPo


5. Modelati din pasta de zahar trandafiri. Despre modul in care se face pasta de zahar si cum modelati trandafirii voi arata intr-un post ulterior. Decorati dupa cum va place, folosind materiale dupa cum considerati a fi mai bine. Eu am folosit plasa pentru decoratiunile folosite pentru buchetele de flori si cateva flori uscate albe, alaturi de perlute comestibile de cofetarie.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fantezie de ciocolata 8468
retete culinare - Fantezie de ciocolata 8470
retete culinare - Fantezie de ciocolata 8471

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (11)

PapaBun 1

14.10.2009, 18:53

Din pacate, si aici avem problema cu lipsa pozelor din procesul de preparare...

klausenburger_adica Lacrima 1

14.10.2009, 23:29

din nou... acelasi raspuns apropo de pozele intermediare. de ce se crede ca musai toti vor sa participe?

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 12:42

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!