Tort cu crema de branza, zmeura si crema de ciocolata

de Rocsi in Torturi, 6 Aug 2012 | 4755 vizualizari

 

Un tort facut cu mult drag pentru mine si iubitul meu.Astazi implinim si noi cativa anisori de cand suntem impreuna si am zis ca nu e nimic mai potrivit decat ceva dulce ca sa nu uitam niciodata ziua in care am pornit spre aceasta poveste de iubire.La multi ani iubitu, la multi ani pentru noi!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 1 lingura unt
  • ½ cana de zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Crema de ciocolata:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 40 gr ciocolata amaruie
  • 130 gr frisca lichida
  • Crema cu zmeura:
  • 200 gr mascarpone
  • 250 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 400 gr zmeura
  • 1 plic cappucino
  • 2-3 linguri frisca batuta
  • piscoturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza, zmeura si crema de ciocolata:

Blatul: Topim untul 20 de secunde la microunde si il lasam sa se raceasca. Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul . Incorporam untul topit si extractul de vanilie. Praful de copt il stingem cu putina zeama de lamaie si il punem peste oua. La sfarsit incorporam faina. Ungem o tava rotunda cu margarina si punem hartie de copt. Turnam compozitia in tava si o bagam in cuptorul incins. Lasam blatul pana este copt(facem testul cu scobitoarea), apoi il scoatem si il lasam sa se raceasca.  

Crema de ciocolata: Rupem ciocolata bucatele mici si o punem intr-un bol. Peste turnam frisca lichida. Asezam vasul pe baie de aburi pana ciocolata este topita bine. Dam vasul la frigider sa se raceasca continutul cu ciocolata si sa se intareasca putin. Il scoatem mai apoi si mixam pana crema se ingroasa.  

Crema cu zmeura: Mascarponele impreuna cu branza de vaci le mixam pana devin crema. O indulcim cu zaharul pudra. Ii dam aroma cu zaharul vanilat si extractul de vanilie.  

Asamblare:Pregatim un cappucino conform instructiunilor si il lasam sa se racoreasca cat sa fie caldut.

Taiem blatul in doua (aici eu l-am taiat cam stramb, asa ca sa ma scuzati :) si sa nu ma certati prea tare). Tapetam cu folie o tava detasabila. Asezam prima foaie si o insiropam. Punem jumatate din crema de branza, apoi zmeura (oprim cateva pentru ornat) si restul de crema de branza. Insiropam si al 2 lea blat si il asezm peste crema de branza. Deasupra punem crema de ciocolata si o intindem uniform cu o spatula. Dam la rece cam 30 de minute. Il scoatem apoi pe un platou, deasupra asezam zmeura, iar pe margini punem piscoturi taiate pe jumatate si unse cu putina frisca ca sa stea lipite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza, zmeura si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort caramel cu fundite de ciocolata - reteta numarul 100