Farfalle cu sos de rosii

de Pasiune pentru bucatarie in Farfalle, 11 Ian 2012 | 4371 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350-400 g farafale
  • 1 ceapa mare
  • ½ praz(parte alba)
  • ½ morcov
  • 1 ardei rosu
  • 1 cutie rosii decojite(~300 g)
  • 1 lingura rasa amidon
  • Sare,piper
  • Parmesa(optional)
  • Patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu sos de rosii:

O oala se pune pe foc cu apa, sare si putin ulei; cand apa fierbe in clocot se pun pastele si se fierb ~10 minute .

Ceapa se taie julienne, prazul rondele subtiri, morcovul se da pe razatoare, iar ardeiul se taie cubulete.

Intr-o tigaie adanca se pun legumele si 2-3 linguri ulei si se calesc legumele pana se inmoaie putin, apoi se pun 300 ml apa si se acopera cu un capac. Se fierbe pana scade sosul si legumele sun fierte( daca este nevoie se mai adauga apa).

Rosiile se paseaza si impreuna cu sosul in care au stat se adauga peste legumele din tigaie; se mai fierbe sosul 5-7 minute.

Amidonul se amesteca cu 2 linguri apa, apoi cu putin sos de rosii si se toarna amestecul in tigaie, amestecand incontinuu. Inca 5 minute se lasa pe foc si se opreste focul. Se condimenteaza dupa gust cu sare,piper si se asezoneaza cu patrunjel. Pastele scurse si trecute pe sub un jet de apa se rastoarna in tigaie si se imbraca in sos. Se servesc optional cu parmesan ras.

 

RETETA IN IMAGINI

Farfalle cu sos de rosii-0
Farfalle cu sos de rosii-1
Farfalle cu sos de rosii-2

COMENTARII (14)

Pasiune pentru bucatarie 1

11.01.2012, 21:05

un preparat rapid, care mai este si de post

alinutzika 1

11.01.2012, 23:18

ador pastele astea!

Angelina_Elena 1

28.01.2012, 12:23

si mie imi plac pastele!iar ale tale sunt delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20