Farfalle in sos de zacusca, cu maruntaie de pui la tigaie

de merisor in Pui, 3 Dec 2014 | 995 vizualizari

 

La noi pastele cu diverse sosuri isi fac des loc in meniuri.
De data aceasta am ales farfalle, iar ca sos, zacusca pe care asa simpla nu prea o mancam.
Maruntaiele de pui, le-am pastrat la congelator, de la puii taiati in aceasta toamna.
Este o mancare satioasa care se asorteaza foarte bine cu muraturi sau salata de legume.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr maruntaie de pui: ficat, pipote si inimi
  • 1/2 bucata piept de pui
  • 120 gr grasime de pui
  • 3 cepe
  • 2 ardei rosii
  • 5 catei de usturoi
  • 350 gr zacusca de vara(fara vinete)
  • 350 gr paste(farfalle)
  • 1l apa
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 2 foi dafin
  • patrunjel verde
  • ketchup dulce pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle in sos de zacusca, cu maruntaie de pui la tigaie:

Spalam maruntaiele de pui si le portionam mai micute.

Punem pipotele si inimile la fiert in apa cu putina sare pentru 20 de minute, sau pana cand se vor inmuia usor.

Cu 5 minute inainte de a stinge focul, adaugam si ficatul.

Strecuram maruntaiele, de zeama in care au fiert si le punem intr-o tigaie incapatoare, cu grasime de pui topita si incinsa.

Adaugam si pieptul de pui taiat marunt, presaram cimbru, piper si putina sare, adaugam si 2 foi de dafin si acoperim tigaia, lasand ingredientele sa se inabuse bine la foc mic.

Strecuram bine zeama in care au fiert maruntaiele si o punem din nou pe foc.

Cand atinge punctul de fierbere, adaugam pastele si le lasam sa fiarba pana cand isi vor dubla volumul si absorb aproape tot lichidul, sau pur si simplu le gustam si vedem daca sunt fierte.

Nu le vom strecura de lichidul in care au fiert.

Intre timp incalzim si zacusca, punand borcanul intr-un vas cu apa, pe foc.

Inlaturam capacul de la borcan, inainte, pentru a putea mesteca in el cu o lingurita.

Adaugam zacusca incalzita peste paste si le amestecam usor.

Curatam si tocam ceapa si ardeiul julien si le adaugam peste ingredientele din tigaie.

Adaugam si usturoiul tocat marunt si amestecam usor ingredientele pentrui a se praji uniform.

Asezam pastele intr-un vas incapator, iar peste ele vom pune ingredientele din tigaie si vom presara patrunjel verde, tocat marunt.

In timpul servirii, adaugam si putin ketchup, dulce sau picant, dupa preferinte.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Farfalle in sos de zacusca, cu maruntaie de pui la tigaie-0
Farfalle in sos de zacusca, cu maruntaie de pui la tigaie-1
Farfalle in sos de zacusca, cu maruntaie de pui la tigaie-2

COMENTARII (34)

 merisor

merisor 1

11.12.2014, 11:52

Pentru tine, as repeta-o!

kukibella

kukibella 1

16.12.2014, 15:41

roxana_simona

roxana_simona 1

26.12.2014, 17:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!