Fasole batuta

de Miha in Mancaruri de post, 9 Mar 2010 | 1953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole alba
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 100 ml ulei
  • usturoi dupa gust
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea inmuiata cateva ore in apa rece, se pune la fiert. Se schimba apa la primul clocot, se umple cratita din nou cu alta apa fiarta. Se repeta operatiunea de cateva ori, iar in ultima apa se pune la fiert si 1 morcov si 1 ceapa, taiate in 4.

Cand fasolea este fiarta se scurge bine de zeama si se paseaza in blender. Se adauga uleiul, usturoiul pisat ( cu cat mai mult cu atat mai bine :)) ) , se potriveste gustul de sare si se mixeaza pana devine ca o crema pufoasa.

Ceapa taiata solzisori se caleste putin in cateva linguri de ulei de masline. Cand este gata punem boiaua de ardei si omogenizam. Dupa ce s-a racit se rastoarna peste fasole.

Se serveste rece impreuna cu focaccia alla genovese.

Ideea cu boiaua de ardei au luat-o de la Laura Sava. ;)

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fasole batuta 21323
retete culinare - Fasole batuta 21324

COMENTARII (24)

Bucataras Medi 1

12.03.2010, 12:29

Arata grozav de bine.............))))

ionela2682 1

13.03.2010, 14:33

azi am facut si eu,am mancat o portie generoasa!

mariac 1

26.03.2010, 15:26

ce interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29