Fasole batuta cu ceapa caramelizata

de carmenvlad in Mancaruri de post, 2 Mar 2011 | 3334 vizualizari

 

Imi doresc sa am savoarea si sarmul de la "puideom" in relatarea retetelor, dar asta este. Nu se poate. Cum este vremea retetelor de post va prezint reteta mea de fasole batuta.

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole
  • 50 ml ulei
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • putin patrunjel tocat
  • Ingrediente pentru ceapa caramelizata
  • 3 cepe rosii si 1 alba
  • 1 lingura ulei masline
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 pahar vin rosu

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ceapa caramelizata:

Se fierbe fasolea foarte bine, se strecoara si se pastreaza 1 cana din zeama strecurata. Se mixeaza fasolea adaugandu-se incet din zeama de fasole fierbinte. Apoi se adauga 2 catei de usturoi pisati si 30-50 ml de ulei (cat doriti) incet ca la maioneza. Se potriveste de sare si piper si se serveste cu ceapa rosie caramelizata si patrunjel tocat.

Ceapa caramelizata se prepara in felul urmator: se caleste ceapa rosie taiata solzisori in 1 lingura ulei de masline. Se adauga apoi 1 lingura de zahar si se amesteca continuu pana ceapa devine putin sticloasa. Se adauga otetul balsamic si paharul de vin. Se fierbe pana cand se evapora tot vinul. Timpul de preparare 8-10 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Fasole batuta cu ceapa caramelizata-0
Fasole batuta cu ceapa caramelizata-1
Fasole batuta cu ceapa caramelizata-2
Fasole batuta cu ceapa caramelizata-3
Fasole batuta cu ceapa caramelizata-4
Fasole batuta cu ceapa caramelizata-5
Fasole batuta cu ceapa caramelizata-6

COMENTARII (15)

tanyapatap 1

03.03.2011, 19:42

carmenvlad 1

04.03.2011, 05:52

Va multumesc pentru incurajari si aprecieri. Aici ma simt atat de bine. Parca sunt acasa. Regret, doar ca nu pot fi cu voi atat de mult pe cat mi-as dori si ca sunt retete pe care le scap din vedere cateodata. Dar stiu ca voi aveti multe de spus si totul de oferit si ma reantorc intotdeauna cu drag asupra tuturor retetelor.

divainbucatarie 1

04.03.2011, 11:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04