Fasole batuta de post

de Ramonaa in Mancaruri de post, 27 Mar 2016 | 592 vizualizari

 

Un aperitiv  pe gustul tutulor 

 

INGREDIENTE

  • 500 g de fasole uscată
  • 4-5 cepe mari
  • 50 mli ulei
  • Jumătate de căpățână de usturoi
  • 2 linguri pastă de tomate
  • Sare
  • Piper
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta de post:

Fasolea se pune la înmuiat în apă călduță cu câteva ore înainte de preparare, cel mai sigur este de seara până a doua zi. Apoi, se scurge bine de apă și se acoperă cu apă rece. Se lasă la fiert, iar după primul clocot se ia de pe foc, se scurge de apă și se acoperă iar cu apă. De data aceasta, apa să fie fierbinte..Se lasă să clocotească, punem fasolea si o lasam cateva clocote apoi se repetă operațiunea de 3 ori .În ultima apă în care se pune, se lasă la foc mic, să fiarbă cât are nevoie. Pentru cine dorește un gust aparte, poate pune câteva rondele de morcov, câteva boabe de piper și 2-3 frunze de dafin. Piperul și frunzele se vor înlătura când se trece la pasat..După ce a fiert bine, se scurge de apă și se dă prin strecurătoare sau se pasează la blender. Ceapa se taie felii subțiri și se pune la călit. Când s-a călit, se pune și pasta de tomate și se amestecă bine. Jumătate din cantitate, plus usturoiul pisat se freacă bine cu fasolea pasată. Aceasta trebuie să se umfle și să se omogenizeze. Nu scurgeți ceapa de ulei, acesta va face fasolea mai pufoasă. Se potrivește de sare și piper, se pune într-un vas și se acoperă cu cealaltă jumătate de ceapă călită cu bulion.Se servește cu pâine proaspătă.

 

RETETA IN IMAGINI

Fasole batuta de post-0
Fasole batuta de post-1
Fasole batuta de post-2

COMENTARII (9)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

27.03.2016, 22:30

Geanina87

Geanina87 1

28.03.2016, 12:30

Carmen_g

Carmen_g 1

28.03.2016, 12:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!