Fasole frecata (batuta)

de lilik in Mancaruri de post, 19 Oct 2012 | 2361 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr boabe de fasole grasa(eu am avut pastai si le-am desfacut)
  • 1 ceapa marisoara
  • 200-300 ml passata de rosii
  • usturoi dupa gust
  • ulei de masline
  • sare,piper
  • boia
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata (batuta):

Desfacem pastaile de fasole si punem fasolea la fiert,lasam sa dea cateva clocotete,apoi schimbam apa si punem din nou la foc si lasam sa fiarba la foc potrivit pana fasolea este fiarta,dar sa nu se desfaca boabele.

Daca aveti fasole uscata,o puneti la inmoi cu o zi inainte si ii schimbati apa din cand in cand,apoi o puneti la fiert cu o lingurita de bicarbonat,lasati sa dea cateva clocote,apoi schimbati apa si lasati la fiert.

Cand fasolea este fiarta,dam deoparte si lasam sa se racoreasca,apoi scurgem apa care a mai ramas pe ea(dar o pastram pentru ca o sa avem nevoie pe parcurs),apoi cu un blender de mana o pasam si adaugam din apa in care a fiert fasolea pana obtinem consistenta dorita.

Curatam ceapa si o tocam marunt,apoi o punem la innabusit cu ulei de masline,iar cand devine sticloasa,punem passata de rosii,boia si 1 polonic din apa in care a fiert fasolea,apoi lasam la foc mic pana sosul scade,apoi adaugam in cratita peste sos fasolea batuta,amestecam si mai lasam sa fiarba 2-3 minute impreuna sa se patrunda aromele.

Potrivim de sare si piper si dam deoparte,lasam 5 minute sa se racoreasca,apoi adaugam usturoi dat pe razatoarea cu ochiuri mici(sau praf de usturoi) dupa plac.

Servim alaturi de muraturile preferate.

 

COMENTARII (35)

jolygina

jolygina 1

19.10.2012, 19:26

twilight7

twilight7 1

22.10.2012, 13:44

bunnnnn!!!!!!!!!!!!!!

lilik

lilik 1

28.10.2012, 10:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!