Fasole frecata cu castraveti murati

de Rocsi in Mancaruri de post, 6 Feb 2012 | 3025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe albe
  • 2 cepe
  • 5-6 catei de usturoi
  • 3 linguri zarzavat(daca ati pus pe iarna,daca nu puneti ce legume doriti la fiert)
  • 1 lingurita bicarbonat
  • sare
  • piper
  • patrunjel uscat
  • 4 linguri ulei
  • 4-5 castraveti murari
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata cu castraveti murati:

Fasolea o spalam bine in 2-3 ape.

O punem intr-un vas cu apa fierbinte la umflat si o lasati acolo cam 2 -3 ore.

Intr-o oala punem apa la fiert.

Cand da in clocot punem fasolea cu o lingurita de bicarbonat.

O fierbem cam 15 minute apoi scurgem apa.

Punem iar fasolea la fiert,dar tot in apa clocotita.

Curatam o ceapa si o tocam.

Aceasta o amestecam cu zarzavatul si le punem peste fasole.

Condimentam cu putina sare ,piper si presaram si putin patrunjel uscat.

Acoperim oala si lasam pe foc pana fasolea este fiarta,dar nu sfaramata.

Cealalta ceapa o curatam si o maruntim.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins ,iar peste ulei ,ceapa.

O inmuiem  in ulei,4-5 minute maxim,dar la foc potrivit si nu o rumenim.

Castravetii le indepartam capetele si ii facem cubulete.

Usturoiul il curatam si il pisam.

Cand fasolea s-a fiert o scurgem de apa si o lasam la racorit.

Rece o dam prin masina sau prin blender.

Peste punem ceapa inmuiata,castravetii taiati si usturoiul.

Le amestecam si mai condimentam cu sare si piper,daca mai e nevoie.

Este foarte buna la gust avand legume in compozitie (pentru ca am pus la fiert si legume peste fasole) si castraveciori murati.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fasole frecata cu castraveti murati 144942
retete culinare - Fasole frecata cu castraveti murati 144944

COMENTARII (33)

Rocsi 1

12.02.2012, 11:54

Vera!!

geoline 1

05.03.2015, 23:51

nu am mai mancat pana acum cu castraveti murati in compozitie...si ma tenteaza sa fac si eu....

Rocsi 1

06.03.2015, 21:08

Geo, noua ne cam place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S