Fasole in paine

de Miha in Mancaruri de post, 18 Ian 2010 | 2454 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chifle:
  • 100 ml apa
  • 200 ml lapte
  • 150 g faina integrala
  • 350 g faina alba
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • Pentru mancarea de fasole:
  • 500 g fasole
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • sare si piper
  • cimbru
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole in paine:

Chifle:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit.

In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa,laptele si uleiul. 

Am folosit programul de framantare+dospire.

Aluatul se imparte in 6 parti. Fiecare bucata de aluat se modeleaza sub forma de bila si o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam din nou la crescut, in jur de 15-20 de minute, ungem cu ou si presaram cu susan.

Se coc in cuptorul incins la foc mediu, in jur de jumatate de ora, pana se rumenesc.

Mancarea de fasole:

Fasolea inmuiata in prealabil cateva ore in apa rece,se pune la fiert. Se schimba apa dupa primul clocot, se umple din nou cu alta apa fiarta si se fierbe pana este complet muiata. Pe parcursul fierberii se mai schimba apa de cateva ori.

Ceapa si morcovul se toaca marunt si se inabusa putin in uleiul de masline. Se adauga sucul de rosii si se mai fierbe putin, pana incepe sa se ingroase.

Se stinge cu zeama in care au fiert fasolele,se adauga si fasolele. Se potriveste gustul de sare si piper, se adauga putin cimbru si foaia de dafin. Cand este gata se presara cu patrunjel verde tocat.

Fiecarei chifle i se taie un capac si se scobeste miezul cu o lingura. Se umple cu fasole si se serveste imediat.

Ideea de servire o vazusem candva la Oana si acum m-am gandit sa o pun in practica. :)

 

 

TIPS-URI

1

miezul de la chifle il puteti pastra la frigider pentru chiftelute sau il uscati in cuptor si-l faceti pesmet.

RETETA IN IMAGINI

Fasole in paine-0
Fasole in paine-1
Fasole in paine-2
Fasole in paine-3
Fasole in paine-4

COMENTARII (11)

danygospodina 1

20.01.2010, 16:58

Woow, ce minunata idee! Poti sa umpli cu de toate!

Oana 1

21.01.2010, 00:00

Buuuun!

Bucataras Dragos 1

31.01.2010, 23:05

gaby ziua ta e din 2 in 2 zile?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41