Fasole in sos BBQ cu rozmarin si cartofi dulci

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 28 Iul 2016 | 314 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 chili
  • 2 morcovi
  • ulei de masline
  • 1 lingurita cu varf paprika afumata
  • 1 lingurita seminte de cumin
  • 1 lingurita fulgi de chili
  • 6 cartofi dulci de marime medie
  • 700 ml passata
  • 800 grame fasole conservata (de mai multe feluri)
  • 100 ml sos BBQ
  • cateva crengute rozmarin proaspat
  • cateva felii de paine
  • 40 grame branza Gouda/Cheddar/Cascaval
  • iaurt pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole in sos BBQ cu rozmarin si cartofi dulci:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se toaca ceapa, usturoiul, chiliul si morcovul si se amesteca cu paprika, cuminul, fulgii de chili si ulei de masline. Se soteaza 20 de minute, la foc mediu, pana se inmoaie. 

Intre timp, se spala cartofii dulci, se stropesc cu putin ulei de masline si se presara cu sare si piper, apoi se trasnfera intr-o tava potrivita pentru cuptor. 

Se adauga passata peste legumele sotate, apoi fasolea cu tot cu apa in care a fost conservata, putina apa sare, piper si sosul BBQ. 

Se indeparteaza frunzele de rozmarin de pe crengute si se stropesc cu putin ulei.

Se transfera fasolea intr-un vas potrivit pentru cuptor si se presara frunzele de rozmarin deasupra.

Se gatesc 1 ora la cuptor, pana cand sosul se ingroasa, adaugand apa daca devine prea uscat. 

In acelasi timp, se coc cartofii dulci pe un raft inferior.

Cu 20 de minute inainte ca fasolea sa fie gata, se rupe painea bucati, se presara cu branza rasa si se aseaza langa cartofii dulci. Se lasa 15 minute, pana devine crocanta si branza s-a topit. 

Se rup cartofii in bucati si se servesc cu fasolea in sos BBQ, iaurt si crutoanele cu branza.

 

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

VanessaAli 1

31.07.2016, 14:48

O bunatate!

Oana 1

01.08.2016, 12:33

Mmm, ce bun!

noiinbucatarie 1

04.08.2016, 11:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S