Fasole verde (pastai) pentru iarna

de alinutzika in Conserve, 19 Aug 2011 | 13517 vizualizari

 

Ieri am pus pentru iarna fasole verde.....Cat de buna o sa fie la iarna in ciorbita, salata sau garnitura....

 

INGREDIENTE

  • fasole verde
  • patrunjel
  • telina
  • conservant
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde (pastai) pentru iarna:

Preparare Fasole verde (pastai) pentru iarna

Se rup coditele pastailor si apoi se spala in apa rece. Se pune o oala mare de apa la fiert. Se oparesc in apa fierbinte, se lasa 1-2 minute si apoi se iau si se pun la fiert pe foc, in apa ramasa (trebuie sa treaca putin apa peste ele).

Cand sunt aproape fierte, se adauga conservantul si se amesteca bine, dar cu grija, sa nu rupem pastaile.

Se pregatesc borcane curate, se pune pe fundul fiecaruia o crenguta de patrunjel si una de telina si apoi se pun pastaile. Daca nu au suficienta zeama, mai adaugati din oala in care au fiert, pana le acopera.

Se sigileaza borcanele si se pun la fiert in apa, pana aproape de nivelul capacului si se opreste focul cam dupa 30 minute de cand a inceput sa fiarba.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fasole verde (pastai) pentru iarna 121300
retete culinare - Fasole verde (pastai) pentru iarna 121301

COMENTARII (7)

alinutzika 1

19.08.2011, 22:28

Onesta, e mult mai usor cum spui tu, dar...nu am spatiu suficient in congelator....

Rocsi 1

21.08.2011, 17:41

diana si noi mai punem la congelator,dar trebuie sa ai un congelator mai mare ca sa iti incapa toate legumele ce le pui pe iarna si mai ai si carne...anul asta am pus si eu la borcane...

alinutzika 1

22.08.2011, 00:03

Da, e mai multa munca sa pui in borcane, dar cand nu ai spatiu suficienet de congelare..ce sa faci?!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55