Felii London

de Rocsi in Prajituri, 24 Oct 2012 | 4942 vizualizari

 

O reteta de prajitura absolut delicioasa a bucatarasei mele dragi Corina33.Daca stiam ca e asa buna sigur o pregateam cu mai mult timp inainte.Multumesc draga mea ...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 170 gr unt
  • 60 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Topping:
  • 4 albusuri
  • 120 gr zahar pudra
  • 140 gr nuca macinata
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1/2 borcanel dulceata de piersici
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii London:

Blatul:

Intr-un bol mixam untul cu zaharul foarte bine. Adaugam galbenusurile unul cate unul. Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina in ploaie. O sa iese un aluat ceva mai consistent nu ca cel de pandispan. Ungem o tava rotunda ca pentru tarta cu unt si punem hartie de copt. Punem compozitia in ea si o intindem cu o spatula de silicon. Bagam blatul in cuptorul incins pentru 12-15 minute. 

Topping-ul:

Mixam albusurile pana devin o spuma densa. Incorporam zaharul pudra treptat, coaja rasa de portocala, iar la final nuca macinata. Dupa ce blatul a stat timpul mentionat mai sus il scoatem din cuptor. Il ungem cu dulceata de piersici , apoi punem topping-ul cu nuca si il intindem pe intreaga suprafata. Introducem prajitura iar la cuptor pana blatul este copt si topping-ul prinde o culoare aurie. O scoateti cand este gata la racorit si serviti.

Chiar va recomand aceasta reteta, mai ales daca va place nuca. Daca doriti sa o faceti in tava mai mare, dublati cantitatile de ingrediente.

Sursa de inspiratie

 

COMENTARII (54)

Rocsi

Rocsi 1

25.10.2012, 19:34

Anna

mamaieelena

mamaieelena 1

01.11.2012, 09:20

desigur a ajuns la favorite

Rocsi

Rocsi 1

01.11.2012, 10:49

Ma bucur Mamaie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!