Ficatei de pui

de AdrianaSava in Ficat, 20 Mar 2017 | 3294 vizualizari

 

Este o reteta pe care o fac mai des de cand am inceput diversificarea cu fetita mea si ii dau si ei :) 
Este foarte simpla. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat 
  •  2-3 cepe mari
  • foaie de dafin
  • unt/ulei/ulei de cocos
  • 2-3 catei usturoi 
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui:

Se curata ceapa, se taie solzisori. Mie imi place cu cat mai multa ceapa, ii da un gust foarte bun.

Se spala ficatelul cu apa rece. Se pune intr-o tigaie ulei, cat sa acopere baza tigaii, eu am folosit ulei de cocos si unt, deoarece imi place gustul cepei calite in unt, este usor dulceag.

Cand s-a incalzit uleiul, se pune ceapa si ficatelul peste, se lasa la foc mediu. pana se rumeneste ficatelul putin. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Dupa ce se rumeneste ficatelul. se adauga un pahar cu apa, cat sa acopere ficatelul mai bine de jumate, se pune 1-2 foi de dafin, sare si piper dupa gust, se pot adauga si alte condimente daca va plac.

Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba pana scade apa. Se amesteca din cand in cand. Dupa ce apa a scazut aproape de tot, se pune usturoiul pisat si se mai lasa 1-2 minute cu capac. 

Se poate servi cu pireu sau mamaliguta si mujdei! :) 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu legume