Ficatei de pui cu sos de vin si cus-cus

de Panacris in Ficat, 30 Iul 2012 | 2226 vizualizari

 

O manacarica rapid de preparat pe canicula!:)

 

INGREDIENTE

  • ficatei de pui 500g,
  • ulei de floarea soarelui 30 ml,
  • vin alb demisec 300 ml,
  • sare iodata,
  • faina alba de grau 3 linguri,
  • smantana de gatit 200 ml,
  • usturoi 4 catei,
  • parunjel verde 1 legatura,
  • apa 500 ml,
  • cus/cus 200g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu sos de vin si cus-cus:

Ficateii de pui se curata se spala si se pun la prajit,la foc puternic in putin ulei, cca. 10 minute, rumenindu/se pe fiecare parte. Se scot din tigaie si se lasa la cald. In sosul ramas se pune vinul se aduce la punctul de fierbere, se adauga faina si smantana, amestecandu-se continuu, la foc mic, ca sa nu faca cocoloase, cca 5 minute. La final se adauga usturoiul curatat, tocat marunt si patrunjelul, de asemenea. Se mai lasa sa fiarba cca. 2 minute ptr a se impreuna gusturile.

Intre timp se pune apa la fiert cu putina sare, dupa ce a clocotit se da deoparte, se pune cus-cusul si se lasa sa se umfle acoperit, ca. 15 minute. Se strecoara de surplusul de apa, daca mai este, si se serveste ca si garnitura langa ficatei. 

 

RETETA IN IMAGINI

Ficatei de pui cu sos de vin si cus-cus-0
Ficatei de pui cu sos de vin si cus-cus-1
Ficatei de pui cu sos de vin si cus-cus-2
Ficatei de pui cu sos de vin si cus-cus-3
Ficatei de pui cu sos de vin si cus-cus-4
Ficatei de pui cu sos de vin si cus-cus-5
Ficatei de pui cu sos de vin si cus-cus-6
Ficatei de pui cu sos de vin si cus-cus-7
Ficatei de pui cu sos de vin si cus-cus-8
Ficatei de pui cu sos de vin si cus-cus-9

COMENTARII (12)

Sim0na

Sim0na 1

31.07.2012, 09:30

O combinatie delicioasa!!!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

31.07.2012, 10:05

bun de tot!!!!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

05.08.2012, 14:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!