Ficatei de pui in sos de rosii (cu dovlecel)

de gaby_duceag in Ficat, 14 Iun 2012 | 8821 vizualizari

 

Stim cu totii destul de bine ca dovlecelul nu are un gust extraordinar, puternic, spectaculos.
Si mai stiu - numa' eu - ca Danutu' e cam mofturos si daca s-ar putea ca fiecare mancare sa fie pe baza de carnita , ar fi ideal si legumele sa cam dispara de pe fata pamantului.
Asa ca, combinand problemele, am introdus dovlecelul in sosul in preparat pentru ficatei. Ce-am obtinut? Un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat pui
  • o ceapa mare
  • un dovlecel
  • o lingurita pudra de usturoi - sau 4-5 catei usturoi
  • o lingurita boia de ardei iute
  • cimbru
  • rozmarin
  • o cana sos de rosii
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita zahar
  • lapte
  • doua linguri de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui in sos de rosii (cu dovlecel):

Se spala si se curata de pielite ficatul. Se pune in lapte si se da la rece.

Se topesc intr-o cratita doua linguri mari de unt si se adauga ceapa taiata juliene. Se caleste timp de 2-3 minute apoi se adauga dovlecelul taiat cubulete. Se calesc impreuna cateva minute - pana ce scade zeama lasata de dovlecei. Se scurg ficateii si se adauga in tigaie. Daca mai este necesar se adauga unt. Se lasa sa se rumeneasca usor.

Separat se amesteca sosul de rosii cu o cana de apa si condimentele. Se adauga peste ficatei si se lasa la fiert la foc mic,mic, pana ce sosul scade si se ingroasa (cam 30 min ) . Se potriveste gustul de sare si piper , se mai adauga (daca doriti), usturoi si se prepara o mamaliguta.

Pofta buna! La fel de bine puteti prepara totul fara dovlecel.

Sursa de inspiratie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui in sos de rosii (cu dovlecel)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Lau 1

22.06.2012, 13:54

am facuto si eu si a fost foarte buna, a mancat si cel mic ficatei care el nu ii manca

Panacris 1

10.04.2013, 08:07

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 19:12

arata minunat

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui la tigaie, cea mai gustoasa reteta