File de pangasius cu buchetele de sparanghel

de nico15 in Pangasius, 7 Noi 2010 | 2503 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-5 rosii
  • 5-6 fileuri de pangasius de marime potrivita
  • 1 ceasca de vin alb demisec,
  • Pentru pasta care se va adauga pe peste:
  • 150 gr de cascaval
  • 100 gr de susan
  • 4 catei de usturoi
  • sos tomat un pic iute,
  • sare, piper,
  • 2-3 linguri de pasta de rosii uscate la soare
  • 300-350 de grame de sparanghel(aproximativ 3 bucati la un pachetel)
  • 6 felii de prosciuto
  • 100 gr de unt
  • Pentru sosul alb:
  • 100-150 gr de smantana
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca de vin alb demisec
  • 100 gr de blue cheese
  • 100 gr de nuci
  • 100 gr unt
  • sare, piper,
  • ulei
  • Décor:
  • frunze de salata verde,
  • lamaie,
  • parmezan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de pangasius cu buchetele de sparanghel:

Se unge tava de la aragaz cu putin ulei si se va aseza rosiile taiate rondele in straturi, peste rosii asezam file-urile de peste. Separat se va face o pasta din 150 de gr de cascaval, 100 gr susan, 4 catei de usturoi sos tomat, sare si piper, se mixeaza bine de tot, asezam aceasta pasta peste fileurile de peste, se pune in tava o ceasca de vin alb demisec, se adauga si apa, se imbraca in folie de aluminiu se da la cuptor si se lasa aproximativ 20-25 de minute.

Se indeparteaza partea lemnoasa a sparanghelului dupa care se pune la fiert in apa cu sare, se lasa aproximativ 7-10 minute, dupa care se-ncearca daca este facut, daca nu se mai lasa pana cand este fiert, dupa care se scurge si se da in asteptare. Se ia o tigaie in care se va pune 100 gr de unt si se va trage la tigaie sparanghelul, dupa care se va scoate sparanghelul se vor pune 3 bucati in feliile de prosciuto se va forma un buchetel care se va mai trage 2 minute in unt in aceeasi tigaie.

Dupa ce au trecut cele 20-25 de minute, timp necesar pregatirii pestelui scoatem folia de aluminiu sa verificam daca nu este gata se va mai da maximum 5-10 minute la cuptor fara folie de aluminiu.

Va trebui sa servim buchetelele de sparanghel cu un sos alb format din urmatoarele ingrediente: ceapa tocata marunt se caleste in unt , se adauga branza blue cheese, smantana precum si ceasca de vin alb si nucile aproape de sfarsit, sare, piper. Se decoreaza cu salata verde, lamaie si parmezan ca in fotografiile alaturate, fotografiile nu sunt prea reusite deoarece le-am facut cu telefonul deoarece acumulatorii de la aparat erau descarcati.

Pofta Buna

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - File de pangasius cu buchetele de sparanghel 61207
retete culinare - File de pangasius cu buchetele de sparanghel 61208
retete culinare - File de pangasius cu buchetele de sparanghel 61209
retete culinare - File de pangasius cu buchetele de sparanghel 61210

COMENTARII (2)

vanilla 1

09.11.2010, 17:42

pacat ca pe aici nu prea se gaseste sparanghel...de unde l-ai luat???

mamaieelena 1

09.11.2010, 21:53

bun ca este peste si arata bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: