File de somon cu piure de pastarnac

de AlexTeacher in Somon, 19 Oct 2017 | 6560 vizualizari

 

Ce poate fi mai usor decat sa pregatesti un peste delicios la tigaie, nu? Chiar si-asa sunt cateva detalii de care trebuie sa tii cont. Combinatia file de somon si piure de pastarnac este senzationala – somonul este un peste gras, iar aroma parfumata a pastarnacului echilibreaza perfect gustul.
 
Reteta video o gasesti mai sus. 

 

INGREDIENTE

Pentru fileul de somon:

  • 1 file de somon, curatat de solzi si oase
  • putin ulei de masline sau de struguri
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de fresh de lamaie

Pentru piure-ul de pastarnac ai nevoie de:

  • ½ pastaie de vanilie
  • 150 ml de smantana de gatit
  • 25 g de unt
  • 2 bucati de pastarnac
  • putina sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de somon cu piure de pastarnac:

Taie bucatile de pastarnac si pune-le la fiert in apa cu putina sare;

Pune semintele de vanilie la fiert, impreuna cu pastaia;

Odata fierte, scurge apa intr-un castron si arunca pastaia de vanilie;

Pune smantana de gatit pe foc, incalzeste-o bine si adaug-o peste pastarnac impreuna cu untul;

Blendeaza totul bine.

Adauga putina apa din cea in care a fiert daca doresti o consistenta mai moale;

Trece apoi totul prin sita;

Adauga putina sare peste daca e cazul;


Taie file-ul de somon bucati de 2 degete si jumatate latime;

Fa cate 1-2 crestaturi mici pe partea cu pielea pentru a preveni strangerea sa;

 

Pentru ca avem de-a face cu proteina, este foarte important ca tigaia sa fie extrem de bine incinsa. Astfel eviti lipirea pestelui;

 

Odata incinsa tigaia, pune uleiul in ea si adauga bucatile de peste intai pe partea cu pielea si preseaza bine fiecare bucata in parte cu o spatula;

 

Pune sare deasupra;

Cand bucatile de peste s-au albit pe jumatate, intoarce-le, adauga fresh-ul de lamaie si piperul si ia tigaia de pe foc;

Lasa bucatile de peste sa se gateasca in caldura din tigaie;

Somonul se serveste medium;

Daca intr-adevar il vrei bine facut, atunci il poti adauga inca 5-10 min in cuptor;

Serveste pestele cu piure-ul de pastarnac si-o sa vezi cat de bine se combina aceste arome;

Pielea crocanta a acestuia este un adevarat deliciu. Ea mai este denumita si bacon-ul marii. Ei bine, sper ca ti-a placut reteta mea.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "File de somon cu piure de pastarnac" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
somon cu ierburi aromate