Fleica de porc la gratar cu mazare si bulgur

de Ancutsa in Porc, 15 Apr 2019 | 1661 vizualizari

 

În week-end am pregătit pe grătarul electric fleică de porc.
Pentru garnitură am ales mazăre și bulgur, fierte pe foc mic, la final trase în unt. Este pentru prima oară când gătesc bulgur, mi-a plăcut că seamănă la gust cu orezul și fierbe foarte repede. De aceea, trebuie să alegeți și o mazăre care fierbe la fel de repede. Pentru mai multă savoare, am adăugat și o linguriță de amestec de legume uscate și mărunțite. Sunt foarte mulțumită de acest amestec pentru că este gustos și nu conține sare.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fleică,
  • Sare, după gust,
  • 60 g bulgur Sano Vita,
  • 200 g mazăre (eu am avut congelată),
  • 50 g unt,
  • 1 linguriță amestec de legume Sano Vita,
  • 500 ml apă,
  • O lingură ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fleica de porc la gratar cu mazare si bulgur:

 

Se feliază fleica de porc, se sărează și se rumenește bine pe grătarul electric.

Pentru garnitură, se fierb pe foc mic, într-o crăticioară, mazărea și bulgurul, în apă cu un praf de sare, o lingură de ulei și o linguriță de amestec de legume deshidratate. Se gustă, iar când sunt fierte și apa a scăzut, se adaugă untul, amestecând bine, să nu se lipească.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 30 min legume și 40 min carne

Porţii: 4 porții mari.

 

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/04/fleica-de-porc-la-gratar-cu-mazare-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Fleica de porc la gratar cu mazare si bulgur" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mazare noua cu carnati