Floricele cu ciuperci

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 1 Sep 2011 | 3079 vizualizari

 

Pentru cei cu nevoie de energie, ca noi, ca pedalam intruna :)) Am fost la Sarmizegetusa cu bicicletele si am avut nevoie de mancare "compacta" si buuuna (si muulta :P)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 530 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lgt sare
  • 1 lg zahar
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 600 gr champignons
  • 400 gr salam uscat
  • 2 cepe albe
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lg marar
  • 1 legatura frunze de patrunjel proaspat
  • sare, piper
  • 3-4 lg smantana
  • 1 ou
  • 2-3 lg ulei de masline

+ 1 galbenus + 1 lg lapte pt uns

Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele cu ciuperci:

Aluat:

Eu l-am facut la MP. Drojdia se lichefiaza in zahar si se pune in cuva MP cu laptele, oul, sarea si faina (pusa ultima). S-ar putea sa mai trebuiasca putina faina. Lasam la dospit la caldura pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Intr-o tigaie, calim ceapa taiata solzisori in ulei, apoi adaugam ciupercile taiate felii si putina sare si le lasam sa fiarba acoperit pana scade apa de tot. Spre final punem usturoiul pisat, mararul si condimentam cu sare si piper. Lasam sa se raceasca de tot, apoi adaugam smantana, oul, salamul taiat cubulete si patrunjelul.

Asamblare:

Dupa framantare, impartim aluatul dospit in 2 bucati. Pe fiecare o intindem cu facaletul in dreptunghi cu grosimea de cca 0.3cm si o impartim in 9 patrate egale. Asezam o lingura buna de umplutura in fiecare, taiem cu un cutit colturi ca rama unui tablou, dar nu taiem rama de tot, tragem colturile peste umplutura si le lipim cu degetele.

Asezam florile in tava cu hartie de copt, le mai lasam 15-20min la dospit, apoi le ungem cu amestecul de galbenus si lapte si le tinem la cuptor la 180C pana ce se rumenesc bine.

TIPS-URI

1

In aluat se pot pune felurite condimente/se pot presara cu oregano etc.

2

Lasati umplutura pe foc destul de mult, altfel apa lasata de ciuperci va strica aluatul si vor fi greu de asamblat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Anamaria7 1

02.09.2011, 10:21

multumesc pentru aprecieri Rocsi, trrrebuie sa am timp, pentru ca o fac cu maare drag

adry88 1

02.09.2011, 11:54

tare frumoasa

mamaieelena 1

12.09.2011, 17:02

arata f bineee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciuperci