Focaccia cu masline, rosii si busuioc

de Panacris in Piine, 23 Mai 2020 | 2255 vizualizari

 

Nu știu dacă sunt singura care încă n-a ajuns în Italia ;) Sper că voi ajunge, măcar la pensie, într-o croazieră! :D :))) Pâinica această pufoasă și aromată, e specifică italienilor, din câte m-am documentat! ;) Intră în colecția de aluaturi de casa! ;) 
Se poate consuma simplă, ca atare sau lângă un pahar de iaurt/lapte bătut/kefir/ayran. 
 
Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • Făină albă cca. 500 g,
  • Apă rece cca. 250 ml,
  • Sare de mare cu mirodenii (oregano, busuioc, rozmarin, cimbrișor) 1 lingură,
  • Zahăr tos 2 linguri,
  • Ulei măsline extravirgin 4 linguri,
  • Drojdie uscată 1 lingură.
  • PENTRU UMPLUTURĂ:
  • Măsline negre feliate cca. 100 g,
  • Roșie proaspătă 1 bucată,
  • Frunze de busuioc proaspete,
  • Oregano uscat 1 linguriță.
  • PENTRU FINISARE:
  • Ulei măsline extravirgin 3 linguri
  • Ulei de măsline cu unt cremos (spray),
  • Sare de mare.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline, rosii si busuioc:

De data aceasta am lăsat-o pe Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine să stea liniștită și am trecut la treabă! ;)

Într-un vas încăpător se pune făina amestecată cu drojdia uscată, apoi se adaugă apa călduță, uleiul de măsline, sarea și zahărul. Se amestecă ușor cu o lingură de lemn pentru început, apoi se frământă cu mâna, până obținem un aluat elastic.

Aluatul obținut se lasă la dospit pentru minim 30 de minute, până își dublează volumul.

După ce aluatul a crescut, se întinde cu mâna pe foaie de copt unsă din nou cu ulei de măsline. Apoi specific acestei pâinici,  se apasă cu degetele. Se presară și chiar se apasă să intre în aluat, ingredientele de umplutură, în cazul meu: măsline fără sâmburi feliate, bucăți de roșii proaspete, frunze de busuioc, sare de mare și oregano, apoi se mai lasă la crescut, cca. 30 de minute. Înainte de a se pune la copt se stropește cu uleiul de măsline, amestecat cu unt, în cazul meu am primit un spray, special. Este optional, se poate stropi/pensula cu lei de măsline.

Pâinea sau focaccia, cum  spun italienii, se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 30 de minute la 200 grade, adică foc mediu, la cuptoarele cu gaz ;)

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline, rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

katty 1

24.05.2020, 21:29

Delicioasa!

Ancutsa 1

27.05.2020, 10:57

Buna!

dantes 1

27.05.2020, 16:27

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cum se face Painea cu faina integrala