Foi de napolitana cu griliaj

de babi5 in Prajituri, 2 Mai 2013 | 11935 vizualizari

 

Dragii mei pregateala mare de Sarbatorile Pascale. Azi am copt si am umplut o foaie de napolitana cu grilaj cu nuca si alune de padure. Pe caldura asta se pastreaza mai bine si mai mult timp. Este un deliciu. Am facut o pauza, postez reteta si la treaba mai departe.Va pup si nu ezitati sa o faceti, este foarte buna si pentru copilasi ca nu se murdaresc. Intr-o plimbare, la un picnic este taman buna

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de napolitane
  • 1 cub margarina rama
  • 2 zahar vaniliat
  • 400 gr zahar
  • 6 oua
  • 200 gr nuca macinata
  • 100 gr alune padure macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu griliaj:

Intr-un castron spargem ouale si mixam bine cu 2 zahar vaniliat  si 250 gr zahar pina compozitia devine albicioasa. Intr-o cratita cu pereti dubli (oala de fiert lapte ) sau pe aburi se pune la fiert. Cand este aproape gata se adauga cubul de margarina, nuca macinata si alunele.

Intr-o craticioara se caramelizeaza 150 gr zahar apoi se toarna incet peste crema  din oala amestecind continuu, 2-3 minute pina se incorporeaza bine caramelul. Cu crema obtinuta ungem foile de napolitane alternativ (cu crema calda ) findca altfel nu reusim. Cind am terminat punem si ultima foaie, apoi punem ceva greu peste ca sa se lipeasca bine foile.

Se pot taia abia a doua zi sau in caz de urgenta dupa citeva ore

 

TIPS-URI

1

Pachetul de napolitane este format din 4 foi

2

eu am folsit 6 foi fiindca mi-au mai trebuit 2 foi la alta prajitura

3

astfel am suplimentat putin cantitatile

RETETA IN IMAGINI

Foi de napolitana cu  griliaj-0
Foi de napolitana cu  griliaj-1
Foi de napolitana cu  griliaj-2
Foi de napolitana cu  griliaj-3
Foi de napolitana cu  griliaj-4
Foi de napolitana cu  griliaj-5
Foi de napolitana cu  griliaj-6

COMENTARII (21)

babi5

babi5 1

03.05.2013, 12:28

multumesc de aprecieri Ica _mama

Calinnicola1997

Calinnicola1997 1

29.10.2013, 19:36

YAMMY

babi5

babi5 1

01.11.2013, 22:33

multumesc mult Calinnicola1997

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!