Foi Lica (reteta de post)

de Valclaudia in Prajituri, 2 Mar 2014 | 5177 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi lica (din comert)
  • 400 gr. margarina
  • 400 gr.zahar
  • 200 gr. nuca macinata
  • 25-30 gr. fulgi de migdale
  • 50 gr. stafide
  • 100 ml apa
  • 150 gr. fulgi fini de ovaz
  • 3 linguri pudra de roscove (karob)
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1/2 sticluta esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi Lica (reteta de post):

Punem intr-o craticioara apa+ zahaul la foc mic si lasam sa fiarba cca 10 min.

Adaugam margarina, nuca,fulgii de migdale, stafidele si pudra de karob.

Lasam sa fiarba inca 5 minute.

La final adaugam fulgii de ovaz si aromele, luam vasul de pe foc si continuam sa amestecam cu lingura de lemn pana se mai racoreste crema obtinuta.

Punem cate 2 linguri (cu varf) de amestec pe o foaie lica, intindem uniform crema pe intreaga suprafata a foii, apoi asezam cea de-a doua foaie, punem iar crema, si repetam procedeul pana la foaia 5 pe care n-o mai ungem si peste care punem o tabla/tava pe care vom aseza o greutate sa se preseze foarte bine prajitura.

(eu am asezat o tava de cuptor in care am pus un bax sticle de apa).

Am lasat prajitura sub greutatea sticlelor pline cca 4-5 ore,apoi am portionat si servit bunatate de desert.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Foi Lica (reteta de post)-0
Foi Lica (reteta de post)-1
Foi Lica (reteta de post)-2
Foi Lica (reteta de post)-3
Foi Lica (reteta de post)-4
Foi Lica (reteta de post)-5
Foi Lica (reteta de post)-6
Foi Lica (reteta de post)-7
Foi Lica (reteta de post)-8
Foi Lica (reteta de post)-9
Foi Lica (reteta de post)-10

COMENTARII (19)

Rocsi 1

02.03.2014, 20:28

Vreau ca imi place si mie

tiby 1

02.03.2014, 21:37

Satisfyyourcravings 1

03.03.2014, 13:49

Amintiri din copilarie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04