Franzela umpluta

de miremirc in Pui, 29 Feb 2012 | 6242 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lg zahar
  • 1 lgt sare
  • 50 g untura
  • 250 ml apa calduta
  • Umplutura :
  • 1/2 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 3 lg ulei (sau 40 g unt topit )
  • 150 g branza de vaci
  • frunze de patrunjel proaspete
  • 100 g bacon
  • Uns deasupra :
  • 1 ou( sau 1 galbenus amestecam cu 1 lg lapte )
  • 1 lg mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Franzela umpluta:

Aluat : facem maia-ua : drojdia proaspata o amestecam cu 1 lg de zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam putina apa calduta si lasam la dospit pentru 10 minute. intr-un castron cernem faina, punem restul de zahar, sarea, untura, maia-ua si apa calduta treptat.

Framantam aluatul cam 10-15 minute, apoi il lasam la dospit pentru 1 ora, intr-un loc caldut, ferit de curent de aer rece.

Umplutura : pieptul de pui il taiem pe orizontala si il calim in ulei (sau unt topit) pana se albeste. Il intoarcem de pe o parte pe cealalta. Dupa ce s-a racit il taiem cubulete mici. baconul il taiem si pe el cubulete mici.
Calim ceapa taiata marunt in uleiul sau untul ce a ramas de pieptul de pui cu cateii de usturoi taiati marunt si ei, cam 3-4 minute. Adaugam sarea, piperul si frunzele de patrunjel; amestecam pentru omogenizare. Lasam sa se raceasca .

Ceapa calita si racita o amestecam cu baconul taiat, pieptul de pui taiat si el si branza de vaci.

Aluatul il intindem cu sucitorul , impartim in 3 , trecand cu cutitul fara a taia aluatul, apoi pe partile laterale taiem fasii oblic de 4 cm, de la exterior spre interior. Pe mijloc asezam umplutura.

Impletim aluatul, trecand o fasie din stanga in drepata, peste umplutura, pe cea din dreapta o trecem in stanga si repetam pana terminam de impletit. Asezam painea intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt.

Ungem deasupra cu ou batut (sau galbenus amestecat cu lapte) si presaram mac.

Dam la cuptor pana se rumeneste deasupra (cam 30-35 de minute).

Lasam sa se raceasca, apoi o putem taia si servi.
 Pofta buna !
Sursa mea de insipratie pentru aluat : L.Adamache , iar pentru umplutura : L.Sava .

 

RETETA IN IMAGINI

Franzela umpluta-0
Franzela umpluta-1
Franzela umpluta-2
Franzela umpluta-3
Franzela umpluta-4
Franzela umpluta-5
Franzela umpluta-6
Franzela umpluta-7

COMENTARII (28)

Sim0na

Sim0na 1

01.03.2012, 21:24

Bun, bun!

VERONICA2607

VERONICA2607 1

19.03.2012, 18:21

ce buna este...

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:07

yamiiii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!