Friganele

de Nadyne in Dulciuri, 28 Oct 2016 | 4921 vizualizari

 

  Cine nu a mancat macar o data friganele preparate cu drag de bunica sau de mama?
  Buneee.... Pentru un mic dejun cu miros de copilarie...

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 150 -200 ml lapte
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • zahar pudra
  • ulei
  • felii de paine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friganele:

Taiem painea felii, nu foarte subtiri.

Batem ouale bine intr-un castron, adaugam laptele si pliculetul cu zahar vanilinat si amestecam

Punem ulei intr-o tigaie la incins. Feliile de paine, pe rand, se trec prin amestecul de oua si lapte, se scurg si se prajesc pe ambele parti.

Scoatem feliile pe un servetel absorbant pentru a elimina excesul de ulei, apoi le transferam pe un platou si le pudram cu zahar.

Noi le-am servit cu o cana cu lapte si gem de capsuni.

Minunate! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pain perdu