Friganele (Gigi-Papa)

de Patricia Iordache in Dulciuri, 27 Feb 2013 | 4462 vizualizari

 

Cand m-am mutat din Bucuresti in Cernavoda, am pregatit aceste "friganele". Bucuroasa, am servit cativa prieteni care au exclamat: Öooo!! Ai facut "Gigi-Papa"!!
Dar, oricum le-ati spune, sunt la fel de gustoase si rapid de facut.

 

INGREDIENTE

  • - felii de paine alba (eu am folosit 9 felii);
  • - 400 ml lapte;
  • - 3 oua intregi;
  • - un praf de sare;
  • - ulei pentru prajit;
  • - zahar pudra (eu n-am avut in casa si am folosit zahar tos)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friganele (Gigi-Papa):

Punem laptele intr-un castronel. Ouale le batem cu un praf de sare. Feliile de paine le dam una cate una prin lapte, apoi prin ou (in aceasta ordine) si le punem la prajit in ulei incins. Le scoatem cand au devenit aurii. Le asezam pe un servetel de hartie pentru a inlatura surplusul de ulei si apoi le "tavalim"prin zahar.  

Sunt delicioase alaturi de un pahar de lapte simplu sau alaturi de o cafea

 

COMENTARII (4)

Rocsi

Rocsi 1

27.02.2013, 11:06

MotanLaOale

MotanLaOale 1

27.02.2013, 14:12

AnyCostescu

AnyCostescu 1

28.02.2013, 12:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!