FRIGARUI COLORATE

de Roda in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2009 | 2510 vizualizari

 

Servite cu un sos de iaurt sunt grozave!

 

INGREDIENTE

  • 2 buc. cukkini a 300g. fiecare,
  • sare,
  • piper,
  • 1 ardei rosu gras,
  • 150g.cascaval afumat(trapist, mozzarella,edami)
  • 2 fire ce ceapa verde,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1/2dl. vin rosu,
  • 1 lingura otet de vin rosu,
  • 3 linguri ketch0up,
  • 1 lingura mustar picant,
  • 2 linguri ulei de masline;
  • Pentru sos:
  • cateva frunzulite de menta taiate ,
  • frunze de lamaita ,
  • frunze de oregano,
  • frunze de busuioc,
  • 100g. branza,
  • 300 dl. iaurt natur;
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FRIGARUI COLORATE:

(8 frigarui/30'/1h. la rece)

1.Se spala cukkini, li se taie capetele  fara sa se curete de coaja si se taie in fasii subtiri in lungime.Se presara cu sare pentru a se putea folosi pe frigaruie si sa se plieze mai bine.

2.Ardeiul rosu se spala, se taie in doua, i se scot semintele si se taie in bucati de 3 /3cm.Cascavalul afumat se taie asemanator ardeiului rosu.

3.Fasiile de cukkini se scurg de zeama lasata prin sarare.Se pregatesc frigaruile, care pot fi de bambus sau metalice.Se pun ingredientele in ordinea urmatoare:ardei, cascaval,cukkini pliat ,din nou ardei, cascaval, cukkini si tot asa pana la epuizarea ingredientelor .Se fac 8 frigarui.Se tin la rece 1 ora.

4.Se prepara primul sos:ceapa verde si usturoiul se spala si se taie marunt.Vinul rosu se amesteca cu otetul de vin rosu, cu sare, piper,ketch-up,mustar, ulei de masline si ceapa verde si usturoiul tocate.

4.Se prepara cel de-al doilea sos:se amesteca menta cu frunzele de lamaita, cu frunzele de oregano, de busuioc,toate bine si fin tocate cu branza si iaurtul.

4.La servire, frigaruile se aseaza pe un platou cu cele 2 sosuri alaturi si bagheta proaspata.

 

 

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L