Frigarui cu sepii si creveti

de cristeena20 in Fructe de mare, 8 Dec 2012 | 2194 vizualizari

 

Inca o reteta invatata la curs....foarte buna si usor de preparat

 

INGREDIENTE

  • 6 sepii medii gata curatate (se gasesc congelate)
  • 6 creveti medii
  • ardei gras verde sau rosu
  • ceapa
  • bacon
  • 50 gr unt
  • 1 lamaie
  • usturoi
  • coriandru
  • 6-7Cartofi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui cu sepii si creveti:

- Pregatim ingredientele pentru frigarui. Taiem coada la sepii (le pastram); crevetii ii decorticam doar pe jumate, adica lasam capul si coada (taiem doar mustatile); ardeiul si ceapa le taiem cuburi mai mari; baconul cuburi la fel.

- Pe tepuse de lemn aranjam ingredientele (bacon-ardei-sepie-crevete-ceapa-coada de la sepie). Le saram , piperam si adaugam o marinata din ulei de masline si usturoi. Lasam asa cca 30 minute. 

- punem pe gratar si le ungem cu un sos facut din unt topit amestecat cu lamaie si coriandru verde. Le ungem bine cat sunt pe gratar. Le scoatem intr-o tava.

- Intre timp fierbem cartofii intregi (sa fie mai mici)- ii scoatem si ii stropim in tava cu  sosul de unt . Dam tava la cuptor cca 15 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Frigarui cu sepii si creveti-0
Frigarui cu sepii si creveti-1
Frigarui cu sepii si creveti-2
Frigarui cu sepii si creveti-3
Frigarui cu sepii si creveti-4
Frigarui cu sepii si creveti-5
Frigarui cu sepii si creveti-6
Frigarui cu sepii si creveti-7
Frigarui cu sepii si creveti-8
Frigarui cu sepii si creveti-9

COMENTARII (11)

Bunica

Bunica 1

09.12.2012, 09:43

aici e de mine!

adry88

adry88 1

09.12.2012, 12:21

Sim0na

Sim0na 1

09.12.2012, 14:46

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!