Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)

de ralu_ca in Porc, 11 Aug 2013 | 5823 vizualizari

 

si uite-ma si la reteta cu numarul 100, am ales ceva ce eu iubesc foarte mult sa prepar...frigarui cu sos de rosii la gratar..va invit si pe voi sa incercati :)

 

INGREDIENTE

  • pentru frigarui:
  • 1 kg carne porc
  • 12 cepe potrivite
  • 6-7 ardei grasi
  • sunca de casa 1 felie
  • 10 rosii cherry, 5 rosii potrivite
  • condimente grill picant
  • pentru sos de rosii:
  • 5 - 6 rosii potrivite
  • cateva rosii cherry
  • 5-6 ardei iuti
  • 1 catel usturoi
  • delikat
  • putina sare
  • 1 pahar bulion
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100):

Dupa ce ne-am aprovizionat cu tot ce ne trebuie, taiem carnea de porc ( eu am folosit de data asta ceafa, e putin mai grasa, dar se poate folosi si muschi de porc) bucati mici si subtiri astfel incat sa se poata frige ( la fel cum se vede in foto ), rosiile felii, ceapa rondele, ardeiul cuburi si sunca ( cate doua pentru fiecare frigaruie ) in bucati. Am inceput sa le infig pe betele speciale pentru frigarui ( facute de tatal meu pe care il iubesc foarte mult ), sunca, carne, ceapa, carne, rosie, carne, ardei, carne, ceapa, carne, rosie, carne, ardei.. si sunca. se aseaza pe o tava apoi le condimentam cu grill picant si le lasam la frigider pentru cateva ore, ( eu am preparat dimineata pe la 9 si le-am facut pe la 3 pm ) isi lasa o zeama.

Pentru sosul de rosii am cules cateva rosii potrivite, dar si cateva cherry si ardei iuti. Le-am pus pe gratarul incins si le-am lasat sa se coaca. Le-am luat si am inceput sa prepar sosul, curatandu-le de coaja si le-am pus intr-un vas, usturoiul tocat, ardeiul tocat, sare, delikat si bulion. Am amestecat si sosul a fost gata.

Intre timp frigaruile au fost puse pe jarul incins si in approx 25 minute acestea au fost gata de servire.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

aveti mare grija la ardei, ai mei au fost foarte usturati si mi-a iusit un sos extra usturat!

2

si cu o bere rece...

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Souvlaki - frigarui grecesti