Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)

de ralu_ca in Porc, 11 Aug 2013 | 2123 vizualizari

 

si uite-ma si la reteta cu numarul 100, am ales ceva ce eu iubesc foarte mult sa prepar...frigarui cu sos de rosii la gratar..va invit si pe voi sa incercati :)

 

INGREDIENTE

  • pentru frigarui:
  • 1 kg carne porc
  • 12 cepe potrivite
  • 6-7 ardei grasi
  • sunca de casa 1 felie
  • 10 rosii cherry, 5 rosii potrivite
  • condimente grill picant
  • pentru sos de rosii:
  • 5 - 6 rosii potrivite
  • cateva rosii cherry
  • 5-6 ardei iuti
  • 1 catel usturoi
  • delikat
  • putina sare
  • 1 pahar bulion
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100):

Dupa ce ne-am aprovizionat cu tot ce ne trebuie, taiem carnea de porc ( eu am folosit de data asta ceafa, e putin mai grasa, dar se poate folosi si muschi de porc) bucati mici si subtiri astfel incat sa se poata frige ( la fel cum se vede in foto ), rosiile felii, ceapa rondele, ardeiul cuburi si sunca ( cate doua pentru fiecare frigaruie ) in bucati. Am inceput sa le infig pe betele speciale pentru frigarui ( facute de tatal meu pe care il iubesc foarte mult ), sunca, carne, ceapa, carne, rosie, carne, ardei, carne, ceapa, carne, rosie, carne, ardei.. si sunca. se aseaza pe o tava apoi le condimentam cu grill picant si le lasam la frigider pentru cateva ore, ( eu am preparat dimineata pe la 9 si le-am facut pe la 3 pm ) isi lasa o zeama.

Pentru sosul de rosii am cules cateva rosii potrivite, dar si cateva cherry si ardei iuti. Le-am pus pe gratarul incins si le-am lasat sa se coaca. Le-am luat si am inceput sa prepar sosul, curatandu-le de coaja si le-am pus intr-un vas, usturoiul tocat, ardeiul tocat, sare, delikat si bulion. Am amestecat si sosul a fost gata.

Intre timp frigaruile au fost puse pe jarul incins si in approx 25 minute acestea au fost gata de servire.

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

aveti mare grija la ardei, ai mei au fost foarte usturati si mi-a iusit un sos extra usturat!

2

si cu o bere rece...

RETETA IN IMAGINI

Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-0
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-1
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-2
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-3
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-4
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-5
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-6
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-7
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-8
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-9
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-10
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-11
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-12
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-13
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-14
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-15
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-16
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-17
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-18
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-19
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-20
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-21
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-22
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-23
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-24
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-25
Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)-26

COMENTARII (23)

Miha 1

11.08.2013, 22:16

Bravo! La cat mai multe!

Ligia Bxl 1

12.08.2013, 13:10

waiii cei aici

ralu_ca 1

12.08.2013, 18:07

multumesc mult mult, fetelor dragi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04