Frigarui de octombrie

de mihaelar63 in Porc, 27 Oct 2018 | 2760 vizualizari

 

 ,,Retete inspirate de toamna "
 Am decis sa prepar pentru cina de sambata frigarui. Cele ale Ksenyei isi asteptau randul la retetele favorite https://www.bucataras.ro/retete/varza-cu-afumatura-si-sorici-88411.html. Am dat o fuga si pe la Sidy https://www.bucataras.ro/retete/frigarui-mixte-cu-cartofi-byron-26078.html. Rezultatul il vedeti aici in varianta mea. Am preparat bunatatea de frigarui la cuptorul electric folosind functia grill.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne porc
  • 200 gr carne porc afumata
  • 2 cepe rosii
  • 2 ardei rosii
  • 1 gogosar verde
  • 1 zucchini verde
  • 50 ml ulei
  • 50 ml vin rosu
  • 50 ml apa minerala
  • 1 lingura sos soia
  • 1 lingurita usturoi deshidratat [pudra]
  • 1 lingura zataar -https://www.reteteleluiradu.ro/pe-scurt-despre-zaatar/
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 kg cartofi
  • salata verde
  • zeama proaspata de lamie

-aveti nevoie de frigarui[bete] de lemn sau de metal inoxidabil

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de octombrie:

  1. Cartofii se curata, se spala, se feliaza si se tin in apa rece.Altfel ei se innegresc.
  2. Frigaruile [betele] de lemn se pun intr-un vas cu apa sa se hidrateze. Aceasta operatiune este necesara pentru ca lemnul sa nu se arda la coacere.
  3. Carnea se feliaza in bucati potrivite [ cat o imbucatura buna ].
  4. Curatati, spalati si feliati legumele.
  5. Feliile de legume trebuie sa fie egale sau putin mai mari decat cele de carne .
  6. Intr-un bol incapator se pun toate ingredientele [ mai putin patrunjelul verde si cartofii ] si se amesteca.
  7. Se da vasul la rece timp de 2 ore. Amestecati din cand in cand.
  8. Puneti la fiert cartofii in apa cu sare.
  9. Se scoate de la rece vasul cu carne si legume marinate.
  10. Scurgeti excesul de lichid.
  11. Insirati  pe betele de lemn, altenativ, bucati de carne si de legume.
  12. Se pun frigaruile in tava non-aderenta si se dau la cuptor pana se rumenesc.
  13. Din cand in cand frigaruile se intorc pentru a se rumeni pe toate partile.
  14. Eu am copt 20 minute la 250 grade C.
  15. Scurgeti cartofii de apa in care au fiert. Cartofii se pun in tava in care s-au copt frigaruile si se amesteca cu grasimea ramasa de la coacera acestora.
  • Serviti frigaruile cu cartofii natur amestecati si presarati cu mult patrunjel verde tocat.
  • Alaturat puteti servi o salata de verdeturi. Noi am avut salata verde stropita cu zeama proaspata de lamaie.

                        Pofta Buna !!!!

 

 

TIPS-URI

1

Am preparat bunatatea de frigarui la cuptorul electric folosind functia grill. Daca era timp mai frumos ,, scoteam'' frigaruile la picnic . Preparate pe gratar cu carbuni aveau un plus de savoare .

2

Eu am folosit condiment zaatar adus din calatoria in Israel . Aici cateva informatii despre zataar : https://www.reteteleluiradu.ro/pe-scurt-despre-zaatar/

3

Frigaruile[betele] de lemn se pun intr-un vas cu apa sa se hidrateze . Aceasta operatiune este necesara pentru ca lemnul sa nu se arda la coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de octombrie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de porc la gratar, cu legume asortate