шашлык- frigarui de porc

de Ksenya in Porc, 13 Oct 2016 | 254 vizualizari

 

шашлык- frigarui ,este o reteta raspandita in CSI ca si micii in Romaia.Se pare ca are origini din muntii Caucaz. Nu exista foc fara frigarui,cum nici gratar fara mici ,cand e vorba de iesit la iarba verde.Carnea  din care se prepara : berbec,porc,pui,vita.


Astazi o sa va prezint o reteta clasica de frigarui de porc

 

INGREDIENTE

  • 2kg carne porc(ceafa)
  • 4 cepe
  • un pahar de vin sec
  • 1 ingurita coriandru
  • 1 lingurita piper macinat
  • apa minerala
  • 1 ligura rasa sare
  • 5 foi dafin
  • 6-8 boabe ienibahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA шашлык- frigarui de porc:

Carnea o spalam ,o tamponam cu un prosop de bucatarie si o taiem bucati mai mari.Intr-o caserola sau galetusa ,orice dar sa aiba capac ,punem carnea ,adaugam contimentele, vinul,sarea ,completam cu apa minerala daca nu s-a acoperit carnea cu suficient lichid.Ceapa o taiem rondele si o adaugam in caserola.Acoperim si dam la firigider,pentru 10-12 ore,se poate tine la marinat pana la 36 ore.

Se incinge focul,cand jarul este domol fara a se scoate flacari din carbuni se aseaza petele cu carne si se sta langa flacaca si se invart la interval de 1-2 minute.Carnea nu trebuie sa fie uscata ci suculenta. Cand este gata se servesteoptional  cu rondele de ceapa si patrunjel sau sos picant sau tkemali

 

 

TIPS-URI

1

Carnea trebuie sa fie acoperita de lichid

2

Daca folositi pulpa sau cotlet carnea va fi uscata

RETETA IN IMAGINI

шашлык- frigarui  de porc-0
шашлык- frigarui  de porc-1
шашлык- frigarui  de porc-2
шашлык- frigarui  de porc-3
шашлык- frigarui  de porc-4
шашлык- frigarui  de porc-5
шашлык- frigarui  de porc-6
шашлык- frigarui  de porc-7
шашлык- frigarui  de porc-8

COMENTARII (14)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

14.10.2016, 09:27

o bunatate!

Ksenya

Ksenya 1

14.10.2016, 10:52

Multumesc

anca_rm

anca_rm 1

14.10.2016, 13:21

mi-ai facut pofta de gratar

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!