Friptura 3 R

de Constelatialeu in Porc, 8 Mai 2016 | 3671 vizualizari

 

Exact, 3 R, recuperare, refolosire, reconditionare....ca mi-a ramas ceva carnita dintr-un jambon de 2,5 kg pregatit la cuptor, la foc lent cca 5 ore.....si cum n-am mancat tot doar nu era sa arunc bunatate de carne...

 

INGREDIENTE

  • cca 700 g bucati de jambon pregatit la cuptor
  • 120 g usturoi verde
  • 2 lingurite de mustar cu bobite
  • 1 cutie de 400 g cu rosii in bulion
  • 1 pahar cu suc de rosii
  • condimente cu sare de mare si verdeturi de Provance
  • 100 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura 3 R:

Din bucata de jambon ramasa am taiat bucatele mai mici. Separat am curatat, spalat si taiat usturoiul verde. Intr-un castron am scos rosiile din conserva, le-am taiat mai mici, am adaugat condimentele cu sarea si mustarul si am omogenizat. Punem pe foc o tigaie, lasam sa se incinga , punem uleiul apoi usturoiul, calim cca 5 min, apoi adaugam amestecul de rosii mustar si condimente, amestecam bine si lasam cca 10 min la foc mic.

Apoi rasturnam continutul din tigaie intr-un vas de lut, apoi asezam bucatelele de jambon si turnam sucul de rosii. Dam vasul la cuptor cca 1 ora la foc mic. Servim cu mamaliguta, pot sa spun ca a iesit tare delicioasa chestia asta 3R....:D daca vreti sa ma contraziceti, aveti liber intre orele 24-5 ca atunci dorm si nu va aud....:)))))))))))))))))))

TIPS-URI

1

daca vi s epar rosiile mai acrisoare adaugati un pic de zahar....

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura 3 R" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mihaelar63 1

09.05.2016, 00:38

Uite ca a venit ,, persoana '' cea de dupa ora 24
Adica , cum s-ar zice , ai pregatit o reteta filozofica ) : ,, nimic nu se pierde ,totul se transforma "'

Gicuta 1

09.05.2016, 18:40

RuxyRux 1

09.05.2016, 19:33

Super reteta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc in sos de smantana cu capere