Friptură de cocoș cu ghebe și sos de vin

de Panacris in Mancaruri cu carne, 1 Dec 2013 | 888 vizualizari

 

Din marele cocoș, am pus și de o friptură inedită!

 

INGREDIENTE

  • pulpe și piept de cocoș,
  • ghebe murate de la AnyCostescu cca. 500 g,
  • vin roșu de țară cca. 300 ml,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • cimbru,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • ceapă roșie 1 bucată,
  • usturoi 1 căpățână,
  • slănină afunată cca. 100 g
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de cocoș cu ghebe și sos de vin:

Carnea de cocoș se fierbe inițial în oala subpresiune, cu apă și mirodenii cca. 30 de minute după ce fluieră. După ce se potolește vasul și numai fluieră, se deschide capacul, se scoate carnea ( zeama se păstrează și se pune la congelat, este un excelent ”consome de cocoș” !), se așează într-o tavă termorezistentă, se adaugă slănina tăiată bucățele pentru a se frăgezi, usturoiul curățat și mărunțit, cepele curățate și feliate, ciupercile și vinul. Se asezonează de sare, piper și cimbru. Se acoperă și se dă la gătit, în cuptorul preîncins, cca. 30 de minute. In funcție de ”vârsta” cocoșului se mai lasă sau nu la gătit. Friptura se servește cu piure de cartofi și salată de sezon, în cazul nostru ardei kapia copți;) Spor și poftă bună! 

 

RETETA IN IMAGINI

Friptură de cocoș cu ghebe și sos de vin-0
Friptură de cocoș cu ghebe și sos de vin-1
Friptură de cocoș cu ghebe și sos de vin-2
Friptură de cocoș cu ghebe și sos de vin-3
Friptură de cocoș cu ghebe și sos de vin-4
Friptură de cocoș cu ghebe și sos de vin-5
Friptură de cocoș cu ghebe și sos de vin-6
Friptură de cocoș cu ghebe și sos de vin-7

COMENTARII (15)

_Alina_ 1

02.12.2013, 09:23

Panacris 1

02.12.2013, 15:11

Mulțumesc pentru aprecieri, Bucătărași dragi!

Panacris 1

02.12.2013, 15:13

Gaby, păi cine are ghebe pe lângă casă, poate face, dar cine are doar ”ciuperci de mucegai nobil de București” pe lângă casă, atunci cere la prieteni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04