Friptura de Craciun

de Bucataras Medi in Porc, 17 Ian 2013 | 4546 vizualizari

 

Eeeeeeeeeeeeeeeeeei...v-ati obisnuit cred ca eu sa postez..."expirate",da? Hahaha.
Parerea mea...daca exista cineva care nu este de acord cu mine va rog sa ma contraziceti ca eu nu ma supar...hihihi... Deci! Eu consider ca FRIPTURA DE PORC este regina preparatelor culinare de pe masa de Craciun si...nu numai de Craciun!!! Iar mie imi place ca de aceasta sarbatoare sa gatesc traditional. Este nelipsita de pe masa de Craciun si ne place tare mult.

 

INGREDIENTE

  • o bucata de pulpa de porc de circa 1,5 kg
  • cativa carnati preparati in casa si afumati de al meu sot
  • 3-4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • piper boabe
  • cateva foi de dafin
  • un pahar cu vin alb demi-sec
  • rozmarin uscat
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de Craciun:

Bucata de carne spalata o punem intr-o oala (eu am folosit o oala Zepter), o acoperim cu apa rece, adaugam putina sare si o lasam la foc mic circa o ora si jumatate (pana cand carnea este bine facuta) dupa care o scoatem, o taiem felii potrivite pe care le condimentam cu sare, piper macinat si rozmarin. Stropim fiecare bucata in parte cu ulei de masline si asezam totul intr-un vas de lut. Turnam vinul, o cana din supa in care a fiert carnea, adaugam cateva boabe de piper, cateva foi de dafin. si cativa catei de usturoi intregi. Printre bucatile de carne intercalam si cativa carnaciori. Dam la cuptor si tinem pana cand friptura se rumeneste frumos iar carnatii sunt bine facuti. Avem grija ca din cand in cand sa stropim carnea cu sosul din vas

Servim calda alaturi de o garnitura (eu am ales o garnitura de orez cu legume) si o salata sau ceva muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

Bucataras Medi 1

17.01.2013, 22:14

Simo,pup fata draga!

mihaelar63 1

18.01.2013, 02:41

Bravo Medi . La un singur punct nu sunt de acord cu ,, regina preparatelor de Craciun '' . Eu zic ca este ,,, regina absoluta ''
Dar ce-mi mai creste inima de bucurie ca nu sunt singura cu expirate
Ar trebui sa facem un concurs cu cine are cele mai expirate preparate . Eu am o varza la butoi de peste doi ani .

babi5 1

18.06.2013, 14:48

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc in crusta de seminte