Friptura de Craciun

de Bucataras Medi in Porc, 17 Ian 2013 | 2187 vizualizari

 

Eeeeeeeeeeeeeeeeeei...v-ati obisnuit cred ca eu sa postez..."expirate",da? Hahaha.
Parerea mea...daca exista cineva care nu este de acord cu mine va rog sa ma contraziceti ca eu nu ma supar...hihihi... Deci! Eu consider ca FRIPTURA DE PORC este regina preparatelor culinare de pe masa de Craciun si...nu numai de Craciun!!! Iar mie imi place ca de aceasta sarbatoare sa gatesc traditional. Este nelipsita de pe masa de Craciun si ne place tare mult.

 

INGREDIENTE

  • o bucata de pulpa de porc de circa 1,5 kg
  • cativa carnati preparati in casa si afumati de al meu sot
  • 3-4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • piper boabe
  • cateva foi de dafin
  • un pahar cu vin alb demi-sec
  • rozmarin uscat
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de Craciun:

Bucata de carne spalata o punem intr-o oala (eu am folosit o oala Zepter), o acoperim cu apa rece, adaugam putina sare si o lasam la foc mic circa o ora si jumatate (pana cand carnea este bine facuta) dupa care o scoatem, o taiem felii potrivite pe care le condimentam cu sare, piper macinat si rozmarin. Stropim fiecare bucata in parte cu ulei de masline si asezam totul intr-un vas de lut. Turnam vinul, o cana din supa in care a fiert carnea, adaugam cateva boabe de piper, cateva foi de dafin. si cativa catei de usturoi intregi. Printre bucatile de carne intercalam si cativa carnaciori. Dam la cuptor si tinem pana cand friptura se rumeneste frumos iar carnatii sunt bine facuti. Avem grija ca din cand in cand sa stropim carnea cu sosul din vas

Servim calda alaturi de o garnitura (eu am ales o garnitura de orez cu legume) si o salata sau ceva muraturi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptura de Craciun 198386
retete culinare - Friptura de Craciun 198387
retete culinare - Friptura de Craciun 198388
retete culinare - Friptura de Craciun 198389
retete culinare - Friptura de Craciun 198390
retete culinare - Friptura de Craciun 198391

COMENTARII (51)

Bucataras Medi 1

17.01.2013, 22:14

Simo,pup fata draga!

mihaelar63 1

18.01.2013, 02:41

Bravo Medi . La un singur punct nu sunt de acord cu ,, regina preparatelor de Craciun '' . Eu zic ca este ,,, regina absoluta ''
Dar ce-mi mai creste inima de bucurie ca nu sunt singura cu expirate
Ar trebui sa facem un concurs cu cine are cele mai expirate preparate . Eu am o varza la butoi de peste doi ani .

babi5 1

18.06.2013, 14:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55