Friptura de ied cu capere, ciuperci marinate si sparanghel

de Panacris in Multicooking, 5 Mai 2021 | 1931 vizualizari

 

Sărbătorile acestea pascale am fost setată pe carne de ied. Sincer m-a cucerit pe deplin! 😉
O recomand cu drag!
 
O nouă rețetă din seria "retete pascale" ediția 2021 ;) 

 

INGREDIENTE

  • Carne de ied șira spinării cu mușchiuleții de spate cca. 2000 g,
  • Pentru marinadă:
  • Amestec de verdețuri mediteraneene (busuioc, oregano, cimbrișor, levănțică, rozmarin) cca. 2 linguri,
  • Foi de dafin cca. 4 bucăți,
  • Boabe de ienupăr cca. 1 linguță.
  • Piper mozaic 1 linguriță,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Ulei de măsline 4 linguri,
  • Vin alb demisec cca. 500 ml,
  • Pentru gătit:
  • Ceapă verde 4 fire,
  • Usturoi verde 4 fire,
  • Capere marinate 2 linguri,
  • Ciuperci marinate cca. 350 g (1 borcan),
  • Vin alb demise cca. 350 ml,
  • Pasta de ardei roșu 1 lingură,
  • Sparanghel verde proaspăt cca. 250 g.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de ied cu capere, ciuperci marinate si sparanghel:

Șira spinării curățată și tranșată în bucăți mari se pun într-un vas încăpător.

Toate mirodeniile se adaugă într-un vas, se completează cu ulei, vin și se amestecă energic, apoi se toarnă peste carne. Se acoperă și se lasă la odihnă de dimineața până seară sau chiar și două zile 😉

Carnea marinată se scote din baiț, se pune la gătit într-o tavă termorezistentă și se lasă la gătit cca. 4 ore la 150 grade în cuptor, sau la de data asta la Multicooker, la programul Fry pentru cca. 15 minute pe fiecare parte. Ceapa și usturoiul curățate și tocate grosier se pun peste bucățile de carne împreună cu vinul.

Apoi se setează aparatul pe programul bake la 150 grade cca. 90 de minute. După ce expiră timpul de gătire se adaugă, pasta de ardei gras, caperele și ciupercile marinate și se setează din nou aparatul la programul bake pentru înc 45 de minute la 150 grade. Deasupra se pune coșul de gătire la aburi și se adaugă sparanghelul, curățat și tăiat în două.

Friptura se servește cu legumele coapte, sparanghelul aburit și găluște din cartofi fierbinte.

Spor și poftă bună! 😉

 

 

 

TIPS-URI

1

puteti folosi orice parte de carne din ied/miel ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de ied cu capere, ciuperci marinate si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ouă vopsite natural - Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște