Friptura rosie de porc la cuptor

de Valclaudia in Porc, 1 Iun 2015 | 920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1200 g pulpa de porc
  • jumatate cutie rosii pasate
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • rozmarin si maghiran uscat (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura rosie de porc la cuptor:

Carnea de porc se clateste sub jet de apa rece, apoi se taie felii de grosimea unui deget.

Presaram peste feliile de carne sare si piper dupa gust.

Amestecam intr-un castron rosiile pasate cu uleiul si busuiocul uscat, apoi adaugam bucatile de carne si le amestecam cu sosul rosu din rosii pasate.

Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam carnea la marinat cateva ore (de seara pana dimineata am lasat-o eu).

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Asezam carnea in tava, turnam si sosul in care am marinat carnea, presaram dupa gust rozmarin si maghiran uscat si dam apoi tava la cuptor pentru cel putin 1 ora.

Dupa 40 minute soatem tava din cuptor si intoarcem bucatile de carne sa se rumeneasca si pe cealalta parte.

AM servit aceasta minunata friptura rosie cu piure de cartofi presarat cu marar verde.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Friptura rosie de porc la cuptor-0
Friptura rosie de porc la cuptor-1
Friptura rosie de porc la cuptor-2
Friptura rosie de porc la cuptor-3
Friptura rosie de porc la cuptor-4
Friptura rosie de porc la cuptor-5
Friptura rosie de porc la cuptor-6
Friptura rosie de porc la cuptor-7
Friptura rosie de porc la cuptor-8
Friptura rosie de porc la cuptor-9
Friptura rosie de porc la cuptor-10
Friptura rosie de porc la cuptor-11
Friptura rosie de porc la cuptor-12
Friptura rosie de porc la cuptor-13
Friptura rosie de porc la cuptor-14

COMENTARII (12)

Gicuta69 1

02.06.2015, 07:21

Imi place!

MotanLaOale 1

02.06.2015, 07:59

buna buna

doinatarcea 1

07.10.2015, 21:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04