Frittata con ricotta

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 12 Feb 2017 | 3201 vizualizari

 

Un altfel de mic dejun.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 linguri smântână
  • 4 linguri ricotta
  • pătrunjel verde
  • 1 lingură parmezan
  • sare
  • piper negru
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata con ricotta:

Încălzim cuptorul la 180 grade C. Într-un castron, batem ouăle cu smântâna și condimentăm cu sare și piper negru proaspăt măcinat. În alt castron, amestecăm ricotta cu parmezanul și pătrunjelul verde tocat mărunt. Într-o tigaie ce poate fi dată la cuptor, încingem uleiul de măsline și adăugăm ouăle bătute. Se lasă la foc potrivit, până ouăle se leagă ușor. Luăm tigaia de pe foc. Împărțim amestecul de ricotta în patru părți, adică 4 linguri. Se pune câte o lingură din acest amestec în tigaie, în cele patru puncte cardinale. Dăm tigaia la cuptor, pentru maxim 10 minute. Am servit alături o salată de roșii cu rucola si ulei de măsline. Dacă doriți, mai puteți adăuga parmezan și la servire.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata con ricotta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saratele rotunjoare