Fursecuri aromate si glazurate

de Valclaudia in Dulciuri, 28 Mar 2014 | 805 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 gr. faina
  • 200 gr. unt
  • 120 gr. zahar pudra
  • 2 oua +1 albus
  • 1 plic zahar vanilat
  • cca 30 gr. coaja de portocala confiata
  • 100 gr. nuca macinata
  • 1 praf de sare

Glazura+ decor

  • 30 ml frisca lichida
  • 150 ciocolata amaruie
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri aromate si glazurate:

Trecem nuca si coaja de portocala confiata prin robot.

Amestecam untul (care trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zaharul (+ zaharul vaanilat), apoi cu 2 oua intregi+1 albus,nuca macinata si coaja de portocala.

La final adaugam faina, framantam totul cca 10 minute, intindem aluatul pe masa de lucru, decupam fursecurile cu formele dorite si le asezam in tava tapetata cu harie de copt.

Le coacem la temperatura moderata pana se rumenesc usor.

Dupa ce s-au racit le decoram cu un strat de glazura (topim ciocolata in frisca lichida la foc mic) si bombonele colorate.

Pofta buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri aromate si glazurate-0
Fursecuri aromate si glazurate-1
Fursecuri aromate si glazurate-2
Fursecuri aromate si glazurate-3
Fursecuri aromate si glazurate-4
Fursecuri aromate si glazurate-5
Fursecuri aromate si glazurate-6
Fursecuri aromate si glazurate-7
Fursecuri aromate si glazurate-8
Fursecuri aromate si glazurate-9
Fursecuri aromate si glazurate-10
Fursecuri aromate si glazurate-11

COMENTARII (14)

Anett 1

29.03.2014, 10:50

ce dragute!

Lau 1

29.03.2014, 11:28

Lia_ 1

30.03.2014, 10:15

ce frumoase si ce prezentari frumoase. tu chiar faci cu pasiune si dragoste

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04