Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra

de Ina in Dulciuri, 14 Dec 2014 | 7441 vizualizari

 

Extrem de fine si fragede! :x
Reteta preluata de la Lily_Musat, careia-i multumesc! :-*

 

INGREDIENTE

  • 180g Rama mit Butter
  • 70g zahar pudra,
  • 1ou,
  • 300g faina,
  • un praf de sare,
  • esenta de portocala

Decor

  • 100 g ciocolata neagra
  • bomboane decor
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra:

Mixam margarina cu zaharul, apoi adaugam  oul si treptat faina, esenta de portocale si sarea , omogenizand bine totul. 

Cu compozitia rezultata umplem presa pentru fursecuri  si  spritam direct pe tava de copt, neunsa. ( eu folosesc hartie de copt ) .

Coacem fursecurile la cuptor, cca. 12 minute, la  foc mediu  ( depinde de cat de bine va coace cuptorul ).

Cand se racesc, inmuiem fursecurile pe jumatate, cu ciocolata neagra topita . Eu am presarat si bomboane de decor, apoi le-am tinut o ora la frigider, sa se intareasca ciocolata. 

Se topesc in gura, de fragede ce sunt! :x

 

TIPS-URI

1

Din compozitia obtinuta ies 3 tavi obisnuite cu fursecuri.

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra-0
Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra-1
Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra-2
Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra-3
Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra-4
Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra-5
Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra-6
Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra-7
Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra-8
Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra-9
Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra-10
Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra-11
Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra-12
Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra-13
Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra-14
Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra-15
Fursecuri cu aroma de portocala si ciocolata neagra-16

COMENTARII (44)

Ina 1

19.12.2014, 23:01

Va multumesc tuturor pentru aprecieri!

DIANA B 1

29.03.2015, 10:02

Ce grozave sunt , sa rontai , pana-ti amortesc maxilarele

Prezentarea este de mare clasa
Pupici , Ina !

Ina 1

29.03.2015, 11:01

Diana )
De rontait se rontaie doar partea cu ciocolata, pentru ca fursecul e foarte fraged, se topeste in gura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41